Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jag älskar filosofi – jag läser mycket”

Alexander Isak har börjat träna igen nere i Spanien.
Foto: Real Sociedad. / Real Sociedad.
Isak och Martin Ödegård (till vänster) har gjort succé i Real Sociedad.
Foto: VINCENT WEST / REUTERS BILDBYRÅN
Isak i landslagströjan.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Alexander Isak har gjort 14 mål och slagit igenom i Real Sociedad den här säsongen.

Nu berättar han om en av nycklarna till succén.

– Jag älskar filosofi och läser mycket om stoicismen, säger Isak till France Football.

Real Sociedad ligger just nu fyra i La Liga, bara en poäng bakom Sevilla. Och laget har precis börjat träna igen, i hopp om att säsongen ska kunna spelas färdig i sommar.

Det senaste beskedet från förbundet är att ligan ska starta igen den 12 juni.

Alexander Isak har varit ett av de stora utropstecknen i laget den här säsongen. Den unge svensken har gjort totalt 14 mål och fått mycket beröm för sitt spel.

– Mitt mål inför säsongen var bara att utvecklas, att bli bättre på allting. Och framför allt ville jag hjälpa laget att nå framgång, säger Isak i en intervju med France Football.

– Jag satte inte upp någon målsättning för mig själv när det gäller antal mål eller så. Jag är inte typen som sätter gränser för mig själv. Jag vill bara göra mitt bästa hela tiden och då kommer också resultaten.

https://twitter.com/RealSociedadEN/status/1259513711338946560

Alexander Isak läser filosofi

Intervjun handlar främst om förmågan att göra mål. Alexander Isak förklarar att det handlar lika mycket om träning som ren instinkt.

– Det är en balans mellan de två sakerna. Det gäller att träna mycket på avslut, men samtidigt är det en helt annan sak att göra mål på match jämfört med träning, säger Isak.

Han fortsätter:

– Det gäller att våga också. Man får inte vara rädd för att testa att göra saker som man gjort på träning, eller saker som man gjort när man spelar tv-spel.

Och någonstans här kommer Alexander Isak in på filosofin. Den är viktig för att han ska ha rätt mentala inställning när det är dags för match.

– Jag älskar filosofi och den hjälper mig, säger Isak.

– Jag läser mycket. Framför allt älskar jag stoicismen, det är min favorit.

Stoicismen bygger på självbehärskning, att hitta harmoni genom att kontrollera starka känslor som avund, fruktan, vrede och åtrå.

I intervjun med France Football får Alexander Isak också frågan vilken avslutare han såg upp till som liten.

– Eftersom jag växte upp i Sverige så tittade jag mycket på Zlatan Ibrahimovic. Men om jag ska nämna några andra så vill jag lyfta fram Didier Drogba och Thierry Henry.