Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Isaks match ställs in – efter den giftiga luften

Här är allt du behöver veta om Alexander Isak.
Foto: JAVIER ETXEZARRETA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: HUMBERTO BILBAO / CORDON PRESS BILDBYRÅN
Foto: REUTERS

Den giftiga luften sprids över Baskien.

Nu får det konsekvenser.

Söndagens derby mellan Alexander Isaks Real Sociedad och Eibar ställs in, meddelar La Liga.

”Vi har följt rekommendationerna från de baskiska myndigheterna”, skriver man.

Under fredagskvällen spreds uppgifterna om att det baskiska derbyt mellan Eibar och Real Sociedad skulle kunna komma att ställas in.

Bakgrunden var att en soptipp med miljöfarligt avfall i Zaldibar – ungefär en mil från Eibar – rasade ihop för en dryg vecka sedan, varpå en brand utbröt. Två personer som arbetade på soptippen försvann i katastrofen, och har ännu inte hittats. Rökutvecklingen från soptippen har fortsatt i en veckas tid, och under fredagen kom en varning från myndigheterna.

”Följt reaktionerna från de baskiska myndigheterna”

Svaren på de prover som togs i förra veckan har nu kommit och visar på att luftkvalitén i området kan vara hälsoskadlig. Bland annat innehåller luften 40 gånger högre halter av de giftiga ämnena dioxin och furan än vad som normalt finns i luften. 

”Matchen är i största fara”, slog Mundo Deportivo fast under fredagen och nu har La Liga också meddelat att matchen ställs in.

”La Liga, spanska fotbollsförbundet, de involverade klubbarna och tävlingskommittén har följt rekommendationerna från de baskiska myndigheterna. Eibar-Real Sociedad, som ursprungligen var schemalagd till 16:e februari har skjutits upp tills vidare”, meddelar La Liga.

https://twitter.com/LaLigaEN/status/1228681335553785856