Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Isak hyllas: ”Vi får inte glömma det”

Här är allt du behöver veta om Alexander Isak.
Foto: PRESSINPHOTO/SIPA USA
Foto: BAGU BLANCO/BPI/SHUTTERSTOCK / BAGU BLANCO/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: TONI ALBIR / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Alexander Isak, 20, klev av Camp Nous gräsmatta mållös.

Men tränaren är full av beundran.

– Isak betyder enormt mycket för det här laget och jag är väldigt stolt över honom, säger Imanol Alguacil till C More.

Med kvarten kvar kom chansen som Alexander Isak väntat på.

Radarpartnern Martin Ödegaard släppte bollen i djupled, svensken tog en löpning på utsidan av Gerard Piqué och fick fritt skottläge inne i straffområdet. Avståndet var perfekt, men vinkeln var inte den bästa och avslutet gick utanför.

– Han inser själv att bättre läge än så där får han kanske inte, säger kommentatorn Christopher Kviborg i C More.

Alexander Isak byttes ut ett par minuter senare och hans Real Sociedad föll med 0-1 efter att Leo Messi avgjort matchen från straffpunkten.

– Det är klart… slutprodukten kunde ha varit bättre i dag och det är absolut frustrerande. Vi gjorde en bra match, men för att vinna de här matcherna krävs det där lilla extra. Det är surt, sa Isak till C More.

Tränaren berömmer Alexander Isak

Den 20-årige anfallaren är lagets främste målskytt den här säsongen med sina 14 fullträffar och nominerades till månadens spelare i februari.

Vem som vann? Leo Messi.

La Reals tränare Imanol Alguacil fick se Isak göra mål i tre raka ligamatcher i februari och nu är svensken uppe i tre raka utan mål. Men 48-åringen öser beröm över den unge anfallsstjärnan efter matchen på Camp Nou.

– Han gjorde inget mål i dag men jag är så nöjd med honom. Vi får inte glömma hur ung han är och vilka steg han hela tiden tar, säger Alguacil till C More.

Han avslutar:

– Det är en spelare som betyder enormt mycket för det här laget. Det är fantastiskt att se hans utveckling. Det är bara att njuta av det och vi kommer få se mer av honom.