Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Isak hyllas: ”Tvingas gnugga sig i ögonen”

Alexander IsakFoto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA
Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA

Alexander Isak slog till med sitt första La Liga-mål Real Sociedad slog Espanyol i går.

Nu hyllas svensken i Spanien.

”Svensken är en diamant”, skriver El Diario Vasco.

Real Sociedads säsongsinledning har varit en succé. Efter fem spelade matcher parkerar laget på fjärdeplats i tabellen, före både Barcelona och Atletico Madrid, och i går inkasserades tredje ligaseger.

Alexander Isak inledde bortamötet med Espanyol på bänken men kom in i 65:e minuten. Tio minuter senare hade han gjort sitt första ligamål.

Isak utnyttjade ett misstag i Espanyol-försvaret, fångade upp bollen och placerade iskallt in den i mål med vänsterfoten. Isaks mål innebar 3-1 till Real Sociedad, vilket också blev slutresultatet.

– Vi har väldigt många möjligheter i år. Isak kommer in och bidrar med mål och uppoffring. Jag är väldigt nöjd, säger tränaren Imanol Alguacil enligt El Mundo Deportivo. 

Isak och Willian José hyllas

Alexander Isak hyllas samtidigt i El Diario Vasco.

”Man tvingas gnugga sig i ögonen när man inser att han bara kostade 6,5 miljoner euro, för det här är en blivande storspelare”, skriver tidningens krönikör Miguel Gonzalez Cornella.

Innan Isak kom in på planen hade hans anfallskollega Willian José slagit till med två mål.

”Att ha två anfallare på den nivån är aldrig ett problem. Tvärtom är det en välsignelse”, skriver Miguel Gonzalez Cornella.

”Om en av de två är 95 procent så spelar den andra. Och det tjänar laget på. Det hände aldrig förra året, då Willian tvingades att spela”