Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ilskan som hotar miljardvärvningen

Antoione Griezmann. Foto: REUTERS / BILDBYRÅN
Leo Messi och Coutinho kan mycket väl få Griezmann som lagkamrat i höst. Foto: ANDREU DALMAU / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Ett storbråk har blossat upp kring Antoine Griezmann.

Atlético Madrid anklagar Barcelona för att ha gått bakom ryggen på klubben – och kräver att fransmannen infinner sig hos klubben på söndag.

”De har visat brist på respekt mot Atlético Madrid och alla våra fans”, skriver klubben enligt As.

Det var den 14 maj som Antoine Griezmann gjorde officiellt att han lämnar Atlético Madrid efter säsongen. Via sociala medier släppte han en förinspelad video där han förklarade att han ”sökte nya utmaningar”.

Allting har därefter handlat om att fransmannen ska gå till Barcelona. Under fredagen Barcelonas president Josep Maria Bartomeu att klubbens vd Oscar Grau hade träffat Atlético Madrids vd Miguel Ángel Gil för att diskutera en övergång.

– Igår hade vi ett möte, Oscar Grau träffades med Miguel Ángel Gil och de var överens om att det finns möjlighet att förhandla om Griezmann. Det var den första kontakten som togs gällande Griezmann, sa Bartomeu enligt As.

Atlético Madrids ilska mot Barcelona

Men under fredagskvällen har transferstoryn tagit en ny vändning. I ett pressmeddelandehävdar Atlético Madrid att Barcelona och Griezmann brutit mot transferreglerna genom att förhandla bakom klubbens rygg flera månader i förväg.

”Den 14 maj meddelade Antoine Griezmann sitt beslut för Miguel Ángel Gil, Diego Simeone och Andrea Berta sitt beslut att lämna klubben. I dagarna som följde så fick Atlético Madrid kännedom om att Barcelona och spelaren hade nått en överenskommelse redan i mars, dagarna innan vår returmatch i Champions League mot Juventus, samt att de hade förhandlat om villkoren för avtalet sedan februari”, skriver klubben, enligt As.

Atlético Madrid bekräftar också att klubbarna träffades under torsdagen. Där ska Barcelonas president, Oscar Grau, ha begärt att få betala 120 miljoner euro (1,27 miljarder kronor) i stället för 200 miljoner euro (2,12 miljarder kronor) i övergångssumma för Griezmann.

Atlético: ”Har visat brist på respekt”

Bakgrunden är att fransmannens utköpsklausul sjönk från just 200 miljoner euro till 120 miljoner euro den 1 juli i sommar.

”Av uppenbara skäl blev Atlético Madrids svar negativt, eftersom Barcelona liksom spelaren har visat brist på respekt mot Atlético Madrid och alla våra fans”, skriver klubben i pressmeddelandet.

Till följd av händelserna, så har Atlético Madrid krävt att Antoine Griezmann fortsätter träna med klubben när försäsongen startar på söndag.

”Som en konsekvens av allt det här, så har Atletico Madrid framfört ett krav till spelaren samt hans syster, tillika agent och advokat, att Antoine Griezmann fullföljer sina plikter i kontraktet med klubben och infinner sig i träning på söndag med målsättning att fullfölja försäsongen med resten av laget”, skriver klubben och avslutar:

”Atlético Madrid vill uttrycka sitt starkaste missnöje mot båda parternas uppträdande, speciellt Barcelona, som har uppmuntrat spelaren att bryta mot åtagandena i sitt kontrakt med Atlético Madrid i ett skede då klubben spelade, inte bara i Champions League mot Juventus, utan även slogs mot just Barcelona i La Liga”, skriver klubben.