Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ilskan: ”Borde aldrig få bära tröjan igen”

Gareth Bale skapar stor ilska i MadridFoto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Gareth Bale bakom flaggan med orden ”Wales. Golf. Madrid. I den ordningen”Foto: S4C

Gareth Bale tog sitt Wales till sommarens fotbolls-EM.

Efteråt poserade han skrattandes bakom en flagga med orden ”Wales. Golf. Madrid. I den ordningen” – som rört upp rejält med känslor i Spanien.

Gareth Bales relation till Real Madrid är minst sagt frostig – och den verkar inte direkt på väg att förbättras. 30-åringen har endast spelat sex La Liga-matcher den här säsongen och uppges kräva en flytt. 

För några veckor sedan skapade han ilska efter en intervju med The Telegraph – och den förre Real-anfallaren Predrag Mijatović gick ut och sa att det viktigaste i Bales liv i tur och ordning var: Wales, golf och sedan Real Madrid. 

Och nu har Bale kastat ytterligare bensin på elden. Inför EM-kvalmötet med Ungern erkände han först att han kände mer glädje av att representera sitt landslag jämfört med sitt klubblag.

– Definitivt. Det är som att spela i parken med dina vänner en söndag, sa han. 

När Wales sedan kvalificerade sig till fotbolls-EM höll Gareth Bale och hans lagkamrater upp en walesisk flagga med orden ”Wales. Golf. Real Madrid. I den ordningen.”

”Bale håller på att spåra ur”

Att Bale stod bakom flaggan och skrattade har skapat stor ilska i spanska medier.

”Vi har alltid försvarat dig, Gareth Bale. Vi har haft tålamod med dina skador, vi har firat dina mål och dina assist, vi har också försvarat din passion för golf och din begränsade spanska.  Men nog är nog. Med de orden på flaggan, så skrattar du åt Madrid”, skriver Real Madrid-publikationen Madrid Sports. 

Flera spanska journalister sågar Gareth Bales beteende på Twitter.

”Han skrattar åt Real Madrid. Åt deras fans och deras lagkamrater. Han bryr sig inte. Han förtjänar inte att bära deras tröja. Och han borde aldrig bära den igen. Någonsin”, skriver Ruben Martin.

”Bale vet att hans enda chans att lämna Madrid i januari är om han tvingar fram en flytt. Men han håller på att spåra ur”, skriver Manu Sainz.

Gareth Bale: ”Det är lite roligt”

Enligt Metro kräver flera Real Madrid-supportrar att klubben säljer Bale. Bland Wales supportrar verkar han vara desto mer uppskattad. Under matchen ekade orden ”Wales, golf, Madrid” över Bakcell Arena – något som Bale själv också uppfattade.

– Jag hörde det. Speciellt när jag var på bänken och när jag kom ut och grabbarna i laget skrattade. Det är lite roligt, säger han enligt ESPN.

https://twitter.com/MundialMag/status/1196920647001280512