Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllningen till Isak: ”Alla vill ha honom”

Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA
Foto: PRESSINPHOTO / ICON SPORT BILDBYRÅN

Alexander Isak, 20, hoppade in och blev Real Sociedads stora hjälte.

Nu hyllas han i Spanien.

Högsta möjliga betyg i AS och en rejäl lovsång i El Mundo Deportivo.

”En spelare som alla tränare skulle vilja ha i sitt lag”, skriver krönikören Germán Melero.

Under säsongsinledningen har det varit tydligt att tränaren Imanol Alguacil håller Willian José före Alexander Isak.

Den 20-årige svensken har fått starta en av tio ligamatcher, samtidigt som José har stått för fyra mål och ett par avgörande insatser. Under söndagen var det ombytta roller.

Borta mot Celta Vigo var det återigen José som fick chansen från start, men vid ställningen 0-0 och en kvart kvar att spela på Balaídos byttes svensken in.

Ett par minuter senare avgjorde han matchen med sin första bollkontakt. Isaks andra La Liga-mål innebar en blytung 1-0-seger för Real Sociedad, som gick upp på en temporär andraplats i tabellen.

Efteråt hyllas supertalangen i Spanien.

Alexander Isak hyllas i Spanien

Huvudstadstidningen AS ger Isak maximala tre i betyg, högre än någon annan spelare på planen.

”Ett precist avslut från svensken. Han och Ödegaard, som slog den briljanta passningen, lyfte La Real mot serietoppen”, skriver de i sitt omdömde.

Tidningen Marca ger sex spelare på planen en tvåa i betyg och Alexander Isak är en av dem.

I El Mundo Deportivo har krönikören Germán Melero helt fokuserat på den svenske landslagsanfallaren i sin text. Och han framhåller 20-åringens mognad och attityd.

”Han har fått sitta på bänken, men har inte varit högljudd för det. Han skapar inga skandaler. Imanol kallar på honom när det är kort tid kvar och Isak gör inget stort väsen av det. Han bråkar inte med sina lagkamrater eller kastar flaskor i vädret. I stället kommer han in och avgör matcher”, skriver Melero.

”Han är den ultimata inhopparen som alla tränare skulle vilja ha i sitt lag”.