Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hemliga kravet på Real Madrid avslöjat

Foto: GORKA ESTRADA / EPA EFE
Foto: JUAN HERRERO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Det var inte självklart att det skulle bli Real Sociedad för Martin Ödegaard.

Nu gör 20-åringen succé.

Samtidigt avslöjas norrmannens hemliga krav på Real Madrid inför utlåningen, skriver AS. 

Åtta mål och elva assist i Heerenveen.

Martin Ödegaard fick sitt internationella genombrott under utlåningen till Eredivisie förra säsongen, men kände sig inte redo för Real Madrid.

Nu gör han succé i Real Sociedad.

Den norske supertalangen avgjorde bortamatchen mot Real Mallorca i den andra omgången och var matchens gigant när La Real besegrade serieledaren Atlético Madrid häromdagen. Även där noterades den centrale mittfältaren för ett mål.

Nu skriver den spanska tidningen AS att det inte var givet att det skulle bli en utlåning till San Sebastián-klubben den här säsongen. Bayer Leverkusen var länge intresserade, men till slut blev det alltså en flytt till Baskien.

Låneavtalet mellan Real Madrid och Real Sociedad sträcker sig över två säsonger. Önskemålet om lånavtalet kom inte från någon av klubbarna, utan från 20-åringen själv.

Martin Ödegaards krav på Real Madrid

Enligt AS mötte Real Madrid Ödegaards krav på att bli utlånad i just två säsonger. Detta med anledning av att supertalangen ville känna lugn och ro för att i egen takt få möjligheten att utvecklas på allra bästa sätt.

Tidningen skriver också att den två år långa sejouren i Real Sociedad är en del av en ”mognadsplan” där Ödegaard har som målsättning att utmana om en plats i Zinedine Zidanes startelva den dagen han återvänder till Santiago Bernabeu.

Och det norska underbarnets mogna sätt gör sig påmint på fler sätt. Enligt AS förundras man i Spanien över Martin Ödegaards extrema professionalism på träningsanläggningen Zubieta.

– Han är väldigt mogen mentalt och han överraskar med sina dagliga uppoffringar på träningsanläggningen. Han är en av de första som kommer till träningen och är i regel sist att lämna den. Varje dag, säger AS-journalisten Roberto Ramajo enligt Dagbladet.