Foto: FRANCISCO SECO / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: FRANCISCO SECO / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: FRANCISCO SECO / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: RUBEN ALBARRAN/REX/SHUTTERSTOCK / RUBEN ALBARRAN/REX/SHUTTERSTOCK/ REX FEATURESFoto: RUBEN ALBARRAN/REX/SHUTTERSTOCK / RUBEN ALBARRAN/REX/SHUTTERSTOCK/ REX FEATURES
 Foto: RUBEN ALBARRAN/REX/SHUTTERSTOCK / RUBEN ALBARRAN/REX/SHUTTERSTOCK/ REX FEATURES

Hattrick av Ronaldo inför Reals ödesmöte

Publicerad

Real Madrid visar storform inför Champions League-mötet mot PSG.

Efter 37 minuter hade man 4-0 hemma mot Real Sociedad.

Samtidigt fick Cristiano Ronaldo göra ett hattrick.

Real Madrid åkte på en riktig plump borta mot Levante förra helgen. En match som slutade 2-2 efter att Giampaolo Pazzini nickat in kvitteringen sent i matchen.

Därmed var pressen stor inför kvällens match mot Real Sociedad. 

Fyra mål på 37 minuter

Trots att Paris Saint-Germain väntar på onsdag i Champions League, valde Zinedine Zidane att formera en stark startelva med både Karim Benzema, Cristiano Ronaldo, Luka Modrid och Toni Kroos från start.

Det skulle visa sig bli ett genidrag. Efter 37 minuter hade Real Madrid redan gjort fyra mål på ett tappert kämpande Real Sociedad, som inte hängde med.

Lucas satte 1-0 redan efter en minut, framspelad av Ronaldo. Därefter blev det åka av. Ronaldo satte 2-0 i den 27:e minuten innan Toni Kroos krutade in 3-0 i 34:e minuten.

Ronaldo med hattrick

Två minuter senare var det dags för Ronaldo igen då han påpassligt höll sig framme på en hörna och nickade in 4-0.

Visserligen kunde Bautista Orgilles Jon reducera till 4-1 i andra halvlek men det stoppade inte Ronaldo från att fullborda sitt hattrick till 5-1 i den 81:a minuten efter att ha förvaltat en retur på Gareth Bales skott på bästa sätt.

Asier Illarramendi snyggade sedan till siffrorna till 5-2 men mer än så blev det inte.

Det blev slutresultatet. Real Madrid går upp på tredjeplats i och med segern, två poäng före Valencia som ligger fyra.

Real Madrid möter PSG på onsdag i åttondelsfinalen av Champions League och inleder hemma på Santiago Bernabeu i den första matchen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag