Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Har siktet inställt på Haaland – till reapris

Real Madrid har siktet inställt på Erling Braut Haaland.Foto: YOAN VALAT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Real Madrid har siktet inställt på Erling Braut Haaland.

Enligt Marca tänker klubben förstärka med en stjärnanfallare och har norrmannen högst upp på önskelistan.

Mitt i den ekonomiska krisen finns förhoppningar om att få 19-åringen till ett reapris.

Om den spanska ligasäsongen kommer att kunna slutföras överhuvudtaget är ännu ett frågetecken i rådande coronakris.

Klart är i alla fall att Real Madrid ser över sina möjligheter att förstärka laget efter de sportsliga missräkningarna – endast en seger (mot Barcelona) på de fem sista matcherna – innan ligan stoppades.

Nu rapporterar spanska huvudstadstidningen Marca att klubben har bestämt sig för att värva en stjärnanfallare för att avlasta Karim Benzema, som endast har svarat för två mål under 2020 och har hunnit bli 32 år gammal.

Vill ha Haaland för att avlasta Benzema

Och siktet ska vara inställt på ingen mindre än Erling Braut Haaland.

Orsaken ska framför allt vara att Luka Jovic, som plockades in efter sin succésäsong med Frankfurt, har floppat och att den sportsliga ledningen inte ser honom som en framtida startspelare. Detsamma gäller för 26-årige Mariano.

Marca skriver att klubben har fortsatt förtroende för Benzema men att man behöver en ny anfallsinjektion för att avlasta 32-åringen, och att man återigen har undersökt möjligheterna att värva både Neymar och Kylian Mbappé. Klubben har dock kommit fram till att man inte kommer att kunna värva Mbappé förrän tidigast sommaren 2021, och i Neymars fall finns det frågetecken kring hur han skulle tas emot i omklädningsrummet.

Därför har klubben bestämt sig för att lägga sina resurser på Haaland, som värderas till åtminstone 750 miljoner kronor, men enligt Marca hoppas man kunna få till ett reapris mitt i de ekonomiska kristiderna.