Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Messi uppges ha bestämt sig – vill spela i PL-klubben

Foto: GLYN KIRK / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: POOL / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: JAVIER GARCIA/BPI/SHUTTERSTOCK / JAVIER GARCIA/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Lionel Messi har bett om att få lämna Barcelona. 

Enligt journalisten Marcelo Bechler ska stjärnan bestämt sig för Manchester City, som nu uppges förhandla med Messi. 

Enligt radiostationen Rac1 har City erbjudit ett tvåårskontrakt med samma lön som Messi har nu, samt att Pep Guardiola stannar som tränare. 

Det har gått ett par timmar sedan Messi offentliggjorde att han vill lämna Barcelona, klubben han representerat hela karriären. 

Chockbeskedet kommer efter en sommar där argentinaren ständigt kopplats ihop med en flytt bort från Katalonien. 

Enligt Esporte Interativo-journalisten Marcelo Bechler ska Messi bestämt sig för Manchester City. 

– Han vill spela för Manchester City. Att han lämnar Barcelona är något som gör ont i själen. Det är slutet på en era, säger den brasilianska journalisten på Twitter.  

Enligt Catalunya Ràdio kontaktade Messi City-tränaren Guardiola för att sondera terrängen om en eventuell övergång till City, skriver spanska Mundo Deportivo.  

Tidigare under sommaren har Inter, med Antonio Conte i spetsen, visat intresse för 33-åringen. Samtidigt har Inter-tränaren Conte kraftigt dementerat uppgifterna. 

– Det finns absolut ingen chans att Messi kommer hit, sade Conte. 

Men nu låter det annorlunda. 

Har enorm lön

Carlo Laudisa, journalist på La Gazetta dello Sport skriver att det rör sig om tre klubbar som uppges vara konkret intresserade. 

Det ska handla om Manchester City, PSG och Inter. 

Enligt den spanska radiostationen Rac1 har Citys sportchef Ferran Sorriano börjat förhandla med Messi. De ska ha erbjudit ett tvåårskontrakt med samma lön som han har i Barça i dag samt lovat att Pep Guardiola fortsätter som tränare.  

Samtidigt finns det en fjärde klubb som gärna blandar in sig i leken. 

Deportes Cuatro skriver att Manchester United har börjat processen för att försöka övertyga Messi att skriva på för Premier League-giganten. 

Det som kan sätta stopp är 33-åringens skyhöga lön. Lionel Messi är en av världens allra bästa betalde fotbollsspelare med årslön på över en miljard kronor. Samtidigt sitter han fortfarande på ett kontrakt med Barcelona där utköpsklausulen uppges ligga på hisnande 700 miljoner euro. Tidigare under tisdagskvällen rapporterade spanska och argentinska medier om en potentiell rättsprocess mellan Messi och Barcelona. Stjärnanfallaren vill aktivera en klausul som tillåter honom att lämna redan den här sommaren – något som Barcelona inte är speciellt villig att gå med på.

Lionel Messis kontrakt med Barcelona löper ut sommaren 2021.  

https://twitter.com/carlolaudisa/status/1298324106375499778