Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Har inga tankar på Dortmund alls”

Foto: JAVIER ETXEZARRETA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: MORITZ MÜLLER / IMAGO IMAGES / MORITZ MÜLLER WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Succén uteblev i Borussia Dortmund.

Och Alexander Isak längtar inte tillbaka.

– Dortmund ligger i mitt förflutna och inte i min framtid, säger Isak till Aftonbladet.

Alexander Isaks fotbollsliv i Real Sociedad leker för tillfället.

Anfallaren har varit en av ligans hetaste spelare senaste veckorna och har fått snurr på karriären efter att ha lämnat Borussia Dortmund i somras, bland annat efter att ha gjort två mål på Real Madrid och avgjort den baskiska duellen mot Athletic Club från Bilbao.

– Det är en väldigt rolig och utvecklande liga med ett spelsätt som passar mig och min spelstil. Det finns många roliga lag och fina arenor samtidigt som det är tufft motstånd och många utmaningar, säger Isak till Aftonbladet.

Nobbar flytt till Dortmund

Alexander Isak fick inte riktigt chansen i Borussia Dortmund. Men när den tyska storklubben sålde den svenske stjärnan i somras skrevs också en återköpsklausul in på  30 miljoner euro.

Isak säger till tidningen att han är fullt medveten om att optionen finns men att han inte är sugen på att återvända dit för att utmana norska kometen Erling Haaland om en startplats.

– Allt jag kan säga är att Dortmund ligger i mitt förflutna och inte i min framtid. Jag trivs väldigt bra där jag är och har ingen som helst tanke på att gå tillbaka dit. Mitt enda fokus nu är Real Sociedad, säger han till tidningen.