Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här fixar Isak straff - och missar den själv

Isaks straff räddas av målvakten.
Foto: C More
Alexander Isak.
Foto: C More

Alexander Isak fixade en straff för sitt Real Sociedad. 

Från elva meter fick svensken chansen att ge laget ledningen. 

Men Ivan Villar i Celta Vigos mål gick rätt och räddade straffen. 

Sociedad vann till slut med 2-1 - trots Isaks straffmiss. 

Real Sociedad kunde vid seger mot Celta Vigo kliva upp på den åtråvärda femteplatsen som skickar laget ut i europaspel nästa säsong. 

Och en halvtimme in i matchen fick Alexander Isak chansen att hjälpa laget på vägen. 

Svensken blev omkullgjord av Celta Vigos målvakt Ivan Villar i utkanten av straffområdet. Domaren blåste först frispark men efter att ha tagit hjälp av videorummet ändrade han sig och pekade på straffpunkten. 

Isak missade straff

Isak tog själv hand om bollen men lyckades inte överlista Villar som tog revansch på sig själv och räddade Isaks straff och såg till att matchen fortsatt stod 1-1. 

– Villar för sin revansch och tungt för Alexander Isak att missa den där straffen, säger Adam Pinthorp i C More. 

Minuter senare pekade domaren på straffpunkten på nytt, men Isak fick inte chansen igen utan i stället tog Adnan Januzaj hand om straffen. 

Belgaren gjorde det som Isak inte lyckades med, det vill säga överlista Villar, och satte 2-1. 

I den 68 minuten fick Alexander Isak lämna planen då han ersattes av Ander Barrenetxea och från bänken fick Isak se sitt lag försvara sig och hålla undan och vinna med 2-1. 

Segern innebär att man passerar både Villarreal och Real Betis och just nu ligger på en femteplats med sex matcher kvar att spela av ligan.