Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här bryter han ihop under sitt avsked

Foto: Real Madrid
Foto: Real Madrid

I dag tog Sergio Ramos ett tårdrypande farväl från Real Madrid efter 16 år i klubben. 

– Real Madrid kommer alltid att finnas i mitt hjärta, säger han. 

Nu ryktas försvarsgiganten till klubbar som Manchester United, Manchester City och PSG.

För 16 år sedan kom en valpig försvarare med stripigt, långt hår till Real Madrid från Sevilla. I Real växte han upp – och ut – till en av världens bästa försvarare och en fullfjädrad vinnare. 

I Real vann han allt som gick att vinna flera gånger om och många förväntade sig att 35-åringen, som missade EM på grund av skada, skulle avsluta sin karriär i huvudstadsklubben. 

Men icke. 

Sergio Ramos tårdrypande farväl från Real Madrid

På onsdagskvällen bekräftade Real Madrid att Ramos kommer att lämna under sommaren och på torsdagen hölls en presskonferens där Ramos tog farväl. 

Bara några få ord in på sitt avskedstal bröt Ramos ihop. 

– Real Madrid kommer alltid att finnas i mitt hjärta. Jag vill tacka klubbpresidenten, min tränare, mina lagkamrater och alla som jobbar för klubben. Jag har varit här länge och kommer alltid att bära med mig er i mitt hjärta, säger Ramos med tårarna rinnandes ner för kinderna. 

– Det här är inte ett farväl, det är ett ”på återseende”, för jag kommer tillbaka. 

Sergio Ramos hade därefter en egen presskonferens där media fick chans att ställa frågor.

Där bekräftade 35-åringen tidigare uppgifter om att det var längden på kontraktet som låg bakom uppbrottet.

– De senaste månaderna har Real Madrid erbjudit mig ett ettårskontrakt med tio procents lägre lön. Pengarna var aldrig problemet. Men jag ville ha ett tvåårskontrakt för att få lite stabilitet för mig och min familj.

Real Madrids erbjudande hade ett slutdatum, något Ramos säger sig inte vetat om. När hans svar inte kom i tid drog Real tillbaka sitt erbjudande – och nu är den 16 år långa eran över.

Dit kan Sergio Ramos gå – efter avskedet från Real Madrid

Var ska han ta vägen nu? Det är frågan. Spekulationerna om Ramos nästa klubbadress är i full gång och det är tre giganter som av den spanska tidningen AS pekas ut som möjliga anhalter. 

Manchestergrannarna City och United samt PSG. 

Manchester City har ganska fullt med mittbackar i truppen, men ska ändå leda jakten. Manchester United har länge jagat en mittback och PSG garanterat vill få in någon som vet vad som krävs för att vinna Champions League, något Ramos gjort fyra gånger. 

AS skriver också att Kina kan bli aktuellt för Ramos.  

– Vi har aldrig funderat på någon annan klubb. Sedan januari har jag funnits på marknaden så det har varit några telefonsamtal från intresserade klubbar. Men jag kunde aldrig tro att jag skulle lämna Real Madrid. Men från och med kommer vi börja leta efter bra alternativ, säger Sergio Ramos.

En klubb är otänkbart.

– Barça är ett givet nej. Det är omöjligt att se Ramos i Barça-tröja, säger han.

GUIDE: Allt du behöver veta om fotbolls-EM 2021 

LÄS MER: Senaste nyheterna från fotbolls-EM