Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya målsuccén för sjuttonåriga löftet

Ansu Fati.Foto: C More
Ansu Fati bryter sig fram och placerar in kvitteringen.Foto: C More

Det blev en galen inledning av El Clásico.

Efter åtta minuter var resultatet 1-1 och Ansu Fati var stormötets yngste målskytt på 73 år.

Federico Valverde gav Real Madrid ledningen efter bara fem minuter på Camp Nou. Karim Benzema stack fram bollen till uruguayanen som placerade bollen förbi Neto i Barcelonas mål.

Bara tre minuter senare var det dock kvitterat.

Jordi Alba spelade fram Ansu Fati som satte bollen från nära håll och Barcelona var tillbaka i matchen. Målet innebar också att Ansu Fati – som fyller 18 år nästa vecka – blev den yngste målskytten på länge i klassikermötet mellan Barcelona och Real Madrid. Senaste gången en yngre spelare gjorde mål var 1947 när Alfonso Navarro nätade.

Ansu Fatis mål hjälpte inte för Barcelona. Real Madrid vann till sist matchen med 3-1 efter att Sergio Ramos och Luka Modric gjort varsitt mål i andra halvlek.

FOTNOT: I en första version av artikeln stod det att Ansu Fati var den yngste målskytten någonsin i El Clásico. Han är dock bara den yngste på 73 år.