Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnorna anländer för att bli testade

Här anländer Barcelona-spelare för att göra hälsokontroller och bli testade för coronaviruset. Testerna är en del i första steget mot en återstart av ligan.
Lionel MessiFoto: ALEJANDRO GARCIA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Gareth BaleFoto: CHEMA MOYA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Thibaut CourtoisFoto: CHEMA MOYA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
van RakiticFoto: ALEJANDRO GARCIA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Luis SuarezFoto: ALEJANDRO GARCIA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Barcelona och Real Madrid har inlett sitt omfattande testande av sina spelare för coronaviruset.

Det är det första steget för att inom kort kunna återgå till träning – till att börja med individuellt, men på fotbollsplanen.

Barças lagkapten Lionel Messi och den franska landslagsstjärnan Antoine Griezmann var några av de spelare som syntes anlända i sina bilar till klubbens träningscenter på onsdagsmorgonen.

I Real Madrid genomgick spelare som Eden Hazard och Karim Benzema också hälsokontroller på lagets anläggning.

Svaret från ett coronatest kommer vanligtvis inom 48 timmar och testandet av spelare är en del i det regelverk som La Liga tagit fram och som lagen måste följa innan de kan återgå till träning.

”Konstig tid”

Atlético Madrid börjar också testa sina spelare under onsdagen, precis som den svenske stjärnan Alexander Isaks Real Sociedad.

– Det har varit en väldigt konstig tid för oss. Det har aldrig gått så lång tid för oss utan att röra vid en fotboll och vi är ivriga att komma igång, säger Atlético Madrids mittfältare Marcos Llorente.

– Varje vecka har vi fått träningsprogram skickade till oss, anpassade för varje spelare och jag tror att vi är redo att komma tillbaka, fortsätter han.

I den första fasen, av totalt fyra, ska spelarna sedan få genomföra individuell träning på anläggningen med max sex spelare samtidigt på planen.

Spelarna ska komma ombytta och bära handskar och munskydd när de inte tränar. Enligt regelverket ska spelarna därefter kunna träna i mindre grupper innan det är möjligt att hela laget tränar tillsammans.

Planerar att starta i juni

I det fjärde och sista steget, som enligt plan sker i juni, har regeringen sagt att evenemang utomhus som inte samlar fler än 400 personer är okej.

La Liga hoppas kunna återuppta säsongen, inför stängda dörrar, i mitten av juni.

Spanien är ett av de värst drabbade länderna i världen med nästan 26 000 dödsfall till följd av coronaviruset.

Alexander Isak befinner sig för tillfället i karantän i Spanien där han tillhör Real Sociedad. I en intervju med SPORTlib berättar han om sin tillvaro.
Två frisörkunder önskar att få porträtt av Cristiano Ronaldo och Lionel Messi klippta i nacken. Så här gick det.