Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han kan lämna i förtid – på grund av kryphål

Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA
Foto: ALVARO BARRIENTOS / AP TT NYHETSBYRÅN

Martin Ödegaard gör succé i Real Sociedad. 

Men norrmannens utlåning från Real Madrid kan avslutas i förtid.

Detta på grund ett kryphål i avtalet mellan klubbarna, enligt radioprogrammet El Partidazo. 

Efter ett par säsonger i Holland har Martin Ödegaard, 20, tagit La Liga med storm.

I somras lånade Real Madrid ut norrmannen till Alexander Isaks Real Sociedad - och där har det blivit succé. Ödegaard har producerat både mål och assist i ett La Real som imponerat under hösten. Han utsågs till klubbens bäste spelare i september månad, och prisades då med en stor fisk av ett lokalt snabbköp.

Ödegaards succé har skapat spekulationer att Real Madrid vill ha tillbaka honom redan i sommar, trots att man är överens med Real Sociedad om ett lån över två säsonger.

Men det finns ett kryphål i avtalet mellan klubbarna som möjliggör att Ödegaard återvänder till Spaniens huvudstad redan i sommar.  

Detaljen som kan få Ödegaard att lämna

På grund av det spanska fotbollförbundets regler för låneaffärer har Ödegaard bara skrivit på ett ettårskontrakt med Real Sociedad, som betalar 20 miljoner kronor till Real Madrid per säsong han spelar i klubben. 

Klubbarna är däremot överens om att Ödegaard ska spela två säsonger i Real Sociedad. Om Real Madrid vill ha tillbaka honom i sommar, trots att han bara har kontrakt i ett år, behöver de i sin tur betala 40 miljoner till Real Sociedad, enligt El Partidazo.

Radioprogrammet uppger däremot att inga diskussioner om att Ödegaard ska återvända till Madrid i förtid har inletts. Spelaren själv vill också stanna i Real Sociedad även nästa säsong.