Guidetti och Aspas firar. Foto: Viasat FotbollGuidetti och Aspas firar. Foto: Viasat Fotboll
Guidetti och Aspas firar. Foto: Viasat Fotboll
Foto: Viasat FotbollFoto: Viasat Fotboll
 Foto: Viasat Fotboll

Guidettis nya succé – målskytt mot Eibar

Publicerad

Här är nästa glädjebesked för Erik Hamrén.

John Guidettis målform fortsätter.

På lördagskvällen gjorde Guidetti mål för andra ligamatchen i rad när han gjorde 1-0 och 3-0 för sitt Celta Vigo hemma mot Eibar.

Celta vann till slut med 3-2, och ligger nu sexa i La Liga.

John Guidetti går från klarhet till klarhet i La Liga. Förra helgen gjorde han mål mot Barcelona på Camp Nou. Och på lördagskvällen, i den viktiga hemmamatchen mot Eibar, fortsatte succén för 23-åringen.

Efter en halvtimmes spel bröt sig anfallskollegan Iago Aspas loss från sin bevakning och kom fri Asier Riesgo i Eibars mål.

I stället för att skjuta valde Aspas att spela till Guidetti som bara kunde raka in Celtas ledningsmål.

Målet var Guidettis femte i ligan för säsongen, sedan tidigare har han gjort fem i Copa del Rey.

Kort efter Guidettis 1-0 kunde Johnny Castro utöka Celtas ledning till 2-0.

I andra halvlek dominerade Celta Vigo totalt, och efter 69 minuter kunde Guidetti göra kvällens andra mål.

Daniel Wass öppnade gästernas försvar med en vacker genomskärare, Hugo Mallo hittade Guidetti snet inåt bakåt. Svensken gjorde inga misstag och kunde rulla in 3-0 i öppet mål.

Celta Vigo vann matchen med 3-2.

Superkväll för svenskarna

Guidettis mål var det tredje sköna formbeskedet från EM-aktuella svenskar runtom i Europa.

Zlatan Ibrahimovic låg bakom allt i PSG:s seger mot Reims tidigare under eftermiddagen.

I Portugal startade Victor Nilsson Lindelöf sin femte raka match - och tackade för förtroendet genom att göra sitt första mål för den portugisiska storklubben.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag