Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Supertalangen stal Griezmanns rubriker

Dagens toppnyheter i sportvärlden
Griezmann firade med glitter Foto: JOAN MONFORT / AP TT NYHETSBYRÅN
Ansu Fati spelade med ett leende på läpparna Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA

Antoine Griezmann nätade och firade med glitter i den glamourösa inramning som Camp Nou erbjuder. 

Men dagen efter är det ett annat namn som får rubrikerna, Ansu Fati.  

Efter den inledande 0-1-förlusten mot Athletic Club i premiären så spände Barcelona musklerna i hemmapremiären mot Real Betis under söndagen. Sommarens stora nyförvärv Antoine Griezmann nätade två gånger om och ett av hans målfirande var inspirerat av LeBron James och innehöll glitter-rekvisita. 

https://twitter.com/KingJames/status/1165967529744842753

Men dagen efter handlar väldigt lite om Griezmann och den stabila 5-2-segern. Alla pratar i stället om Ansu Fati.

Ansu Fati är Barcelonas yngsta spelare sedan 1941

Fati är född i Guinea Bissau men kom till Spanien och Sevilla som nioåring. Ett år senare hade han imponerat med sina fotbollskunskaper till den grad att han plockades upp av Barcelona och tog plats i deras berömda spelarakademi La Masia. 

På söndagen fick yttern hoppa in mot Betis med tio minuter kvar och blev den näst yngsta spelaren i Barcelonas historia (16 år och 298 dagar). Vicente Martínez Alama innehar rekordet från 1941. Fati fick chansen då flera tongivande spelare (däribland Luis Suarez och Ousmane Dembél dras med skador. 

Enligt spanska uppgifter var Barcelona tvunget att få ett godkännande från Fatis föräldrar att låta honom spela, då La Ligas regler annars stoppar unga spelare från att delta i kvällsmatcherna. 

Supertalangen Ansu Fati stal rubrikerna efter segern

Efter matchen vandrade Fati av planen och möttes av storstjärnan Lionel Messi som gav honom en varm kram i spelartunneln. 

https://twitter.com/GMS__Football/status/1165745051034472448

”En bra match av alla. Jag bli väldigt glad över att killarna från La Masia får spela på Camp Nou”, skriver Messi på Instagram enligt Marca

Barcelonatränaren Ernesto Valverde var full av lovord till Fati efter matchen. 

- Han är en väldigt självsäker spelare. Han spelade väldigt bra och även om jag förväntade mig att han skulle påverka matchen så blev vi tagna av hans kvalitet. Han är ung, men han kan hjälpa oss den här säsongen, säger han. 

Under måndagen har Fati blivit omskriven i hela fotbollseuropa och franska CNews kallar honom för ”Barcelonas nya guldklimp”.