Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Gör Isaks framtid ännu mer säker”

Foto: VINCENT WEST / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: JAVIER ETXEZARRETA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Alexander Isak har gjort succé i Real Sociedad. 

Nu hyllas han stort i Spanien - där han förväntas stanna för lång tid framöver. 

”Han är en av de viktigaste spelarna i hela La Liga”, skriver Mundo Deportivo-journalisten Ángel López.

Sedan Alexander Isaks flytt till Spanien och Real Sociedad i somras har han gjort succé. Inte minst i spanska cupen där han stod för sju mål och två assist på vägen till finalen. 

Under vintern har han mer eller mindre lyckats peta Willian José från platsen som försteanfallare, och nu hyllas han stort i Spanien. 

”Dynamiken har helt förändrats sedan värvningen av Alexander Isak, en av de viktigaste spelarna i La Liga och en grundpelare för framtiden. Bara 20 år gammal”, skriver Mundo Deportivo- journalisten Ángel López. 

Tror att Isak stannar

Han beskriver vidare hur Alexander Isak var den stora skillnaden för Real Sociedad i januari och februari, samt att hans framfart har gjort Willian Josés framtid i klubben osäker. 

Isak har hittills stått för 14 mål på 34 matcher den här säsongen och det rapporteras att han anses vara en av de viktigaste spelarna i lagbygget.

”Stora klubbar som Real Madrid och Arsenal har ögonen på honom, men den ekonomiska skada som coronaviruset kommer att göra fotbollen gör Isaks framtid i Real Sociedad ännu mer säker”, skriver Ángel López.

Alexander Isak har kontrakt med Real Sociedad fram till 30 juni 2024 och utköpsklausulen ligger på omkring 750 miljoner kronor. 

 

 

 

70 sekunder - sedan vet du det viktigaste om La Liga