Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Glädjebeskedet: Då startar La Liga igen

På lördagen meddelade Spaniens premiärminister att fotbollen i La Liga kan börja igen den 8 juni.
Foto: PRESSINPHOTO / ICON SPORT BILDBYRÅN
Foto: XUNPLO / BILDBYRÅN

Fotbollen är redan tillbaka i Tyskland. 

Snart är den även det i Spanien. 

La Liga kan återupptas den 8 juni, det meddelar Spaniens premiärminister Pedro Sánchez. 

Det var på en presskonferens på lördagen som Spaniens premiärminister Pedro Sánchez gav grönt ljus till att elitfotbollen i landet kan återtas under veckan som börjar den 8 juni. 

– Den tuffaste tiden har varit, nu ser vi ljuset i slutet på tunneln. Smittans epicentrum har förflyttats till andra delar av planeten, till exempel till den amerikanska kontinenten. Hela den spanska befolkningen har agerat formidabelt, säger Sánchez enligt Marca

La Ligapresidenten Javier Tebas väntas bekräfta ligans återstart i veckan. 

Enligt radiokanalen Cope så kommer ligan i realitet att återupptas fredagen den 12 juni med det andalusiska derbyt mellan Sevilla och Real Betis. 

Det återstår elva omgångar i La Liga. Just nu toppar Barcelona tabellen, två poäng före Real Madrid. Alexander Isaks Real Sociedad ligger fyra. 

Så är läget i Sverige

I Tyskland har fotbollen varit tillbaka sedan förra helgen, då landets två högstaligor startade upp på nytt. 

I Sverige hoppas de allsvenska klubbarna att ligaspelet kan starta den 14 juni, men den planen riskerat att gå i stöpet. Folkhälsomyndigheten har uttryckt en oro för att det finns en risk för smittspridning bland människor som träffas på sportbarer om allsvenskan kan starta. 

Folkhälsomyndigheten väntas komma med ett besked rörande fotbollen i nästa vecka. 

I vissa europeiska länder har fotbollssäsongens ställts in helt och hållet, till exempel har Frankrike gjort så. I dag meddelade den franska ligaorganisationen att de i stället siktar på att starta nästa säsong den 23 augusti. 

Här anländer Barcelona-spelare för att göra hälsokontroller och bli testade för coronaviruset. Testerna är en del i första steget mot en återstart av ligan.
Ha inte för bråttom att få igång den europeiska fotbollen, säger fd Barcelonaspelaren Gary Lineker i en intervju med CNN.