Gigantiska prislappen: Kostar tio (!) miljarder

Foto: PAULO NASCIMENTO/NURPHOTO/SHUTTERSTOC / PAULO NASCIMENTO/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOC
Foto: PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK / PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/GRIBAUDI/IMAGEPHOTO WWW.IMAGO-IMAGES.

Tio miljarder kronor. Det sägs vara Barcelonas supertalang Pedris nya utköpsklausul efter att rapporter från Spanien om en kontraktsförlängning kommit.

Barcelona har fått en tuff start i ligaspelet där man just nu ligger på en niondeplats efter sju spelade matcher. Nu kommer det dock lite mer positiva uppgifter från den spanska storklubben.

Den trovärdige journalisten Fabrizio Romano rapporterar att man kommit överens om en kontraktsförlängning med det spanska superlöftet Pedri, född 2002. Den 18-årige mittfältaren sägs förlänga sitt kontrakt med Barcelona till 2026.

Får enorm klausul - största i klubbens historia

För den klubb som vill knyta till sig den unge spanjoren så blir det ingen billig affär. Enligt Fabrizio Romano så har Barcelona satt utköpsklausulen till motsvarande tio miljarder svenska kronor för den klubb som vill norpa åt sig 18-åringen innan kontraktet löper ut, vilket är den största klausulen i klubbens historia. 

”Pedris utköpsklausul är ”shejk-säker”. Om någon vill ha honom måste man slå alla sorts rekord”, skriver den spanska journalisten Rubén Uría.