Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frias efter bråket: ”Beklagar beslutet”

Mouctar Diakhaby lämnade Valencias match mot Cádiz efter en misstänkt rasistisk attack från Juan Cala.
Foto: ROMAN RIOS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Juan Cala.
Foto: CADIZ CF HANDOUT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Det spanska fotbollsförbundet har fastslagit att man inte kunnat bevisa att Cádizspelaren Juan Cala uttryckt sig rasistiskt mot Valencias Mouctar Diakhaby.

Det var i början av april som händelsen inträffade. En upprörd Mouctar Diakhaby lämnade planen efter en dispyt med Juan Cala och hävdade att han blivit utsatt för rasism.

Lagkamraterna lämnade planen i solidaritet med den franske försvararen – matchen återupptogs dock och klubben menade att man hotats med att straffas om de vägrade att fortsätta spela.

Nu har spanska fotbollsförbundets utredningen av situationen kommit fram till att det inte finns tillräckligt med bevis för att fälla Juan Cala.

Juan Cala hävdar ”häxjakt”

”Oskuldspresumtion måste gälla efter att en opartisk värdering av bevisen inte kunnat fastslå med säkerhet att överträdelsen begåtts. Den säkerheten saknas i det här fallet”, skriver Cádiz i ett uttalande.

Valencia säger att de står bakom Diakhaby och tror på hans version.

”Vi beklagar det här beslutet och hoppas att tävlingskommittén (det disciplinära organet inom det spanska förbundet) lyckas komma fram till vad som hände”, skriver klubben på sin hemsida.

Diakhaby sade efter händelsen att det är ”oacceptabelt” och att ”han inte kan tillåta sådant”. Juan Cala å sin sida har hela tiden förnekat anklagelserna och sagt att han fallit offer för en ”häxjakt”.