Försvaret: Utpressad på 100 miljoner kronor

Real Madrids president Florentino Perez.
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/XINHUA IMAGO SPORTFOTODIENST
Cristiano Ronaldo.
Foto: REPORTER TORINO/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK / REPORTER TORINO/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOC
Iker Casillas.
Foto: ANDRES KUDACKI / AP

Inspelningarna där Florentino Perez sågar sina egna spelare hade förblivit hemliga. 

Om Real Madrid betalt 100 miljoner kronor. 

– Real Madrid fick en offert för att för att få ljudinspelningarna av Florentino Perez att försvinna, säger den spanske journalisten Carlos Bustillo i El Transito de Onda Cero.

Under veckan så har tidningen El Confidencial släppt hittills hemliga inspelningar där Real Madrids president Florentino Perez, 74, kallar Cristiano Ronaldo för ”korkad”.

I en annan inspelning från 2006 så sågar Perez även den forne stormålvakten Iker Casillas och anfallsstjärnan Raul Gonzalez. Dessa inspelningar hade kunnat förbli hemliga, det avslöjar nu den spanske journalisten Carlos Bustillo tv-programmet El Transitor de Onda Cero.

– Real Madrid fick en offert för att för att få ljudinspelningarna av Florentino Perez att försvinna. Journalisten som gjorde inspelningarna bad om 100 miljoner kronor av Eduardo Fernandez de Blas (vicepresident i Real Madrid), säger han. 

Hemliga mötet på lyxkrogen 

Mötet mellan Real Madrids vicepresident Eduardo Fernandez de Blas och journalisten med inspelningarna ägde rum 2011 på lyxrestaurangen Combarro i centrala Madrid. Det är även något som Real Madrid bekräftar på sin Twitter.

Inspelningarna ska enligt El Transitor de Onda Cero ha ägt rum utan Florentino Perez vetskap, under flera år. De skriver även att flera tidningar i Spanien ska ha blivit erbjudna att köpa ljudfilerna under de senaste åren. 

En tidigare chef på tidningen AS ska ha medgett att journalisten med inspelningarna erbjöd honom flera inspelningar, något som AS tackade nej till. 

Även tidningarna El Mundo och Vozpópuli haar avböjt att köpa in filerna på grund av etiska skäl och en rädsla för juridiska konsekvenser, rapporterar El Tranisitor de Onda Cero. Till slut så nappade El Confidencial och köpte in ljudfilerna och publicerade dem. 

Spanske stortränaren sågas 

Under den här turbulenta veckan så har även inspelnigar där Florentino Perez sågar tränaren Vincente del Bosque publicerats. 

– Camacho är tränare, men kanske inte något för storlagen, men ingen erbjuder del Bosque jobb för att alla vet att han inte är en tränare. Han är den största lögnen som jag sett i hela mitt liv, säger Perez i inspelningen

Florentino Perez meddelade under onsdagen att han kommer att vidta rättsliga åtgärder mot inspelningarna, det skrev Real Madrid i ett pressmeddelande

”Jag har lagt ärendet i händerna på mina advokater som kollar vilka möjliga åtgärder det finns att vidta”, skriver de i pressmeddelandet.