Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Första orden – efter skandaluppgifterna

Barcelona vann senaste ligatiteln 2019.
Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA
Foto: JOAN VALLS / CORDON PRESS BILDBYRÅN

Det stormar runt FC Barcelona.

Nu bemöter storstjärnan Lionel Messi uppgifterna om Barcelonas påstådda övergrepp i sociala medier.

– Jag blev verkligen överraskad, säger Lionel Messi till Mundo Deportivo. 

Det var häromveckan som det rapporterades om fallet i spansk press.

Barcelona ska ha betalat ett företag, I3 Ventures, cirka elva miljoner kronor för att smutskasta flera av klubbens ikoner och gamla spelare i sociala medier, vilket avslöjades av radiokanalen Cadena SER.

Enligt El Confidencial, som hänvisar till radiokanalen, handlar det bland annat om Leo Messi, Xavi, Gerard Pique, Carles Puyol och Pep Guardiola och det hela ska ha varit en aktion för att stärka presidenten Josep Maria Bartomeus ställning klubben.

För att bemöta anklagelserna har nu Lionel Messi gjort en intervju med Mundo Deportivo.

Messi om skandaluppgifterna: ”Överraskad”

– Jag var ute på resande fot och hörde talas om det när jag kom tillbaka till Barcelona. Men jag blev verkligen överraskad, än så länge har jag dock inte sett några bevis, säger Messi till Mundo Deportivo.

– Jag tycker det är en svår fråga. Presidenten har berättat samma sak för oss i enrum som han sagt till media. Jag vet verkligen inte mer än så, säger storstjärnan.

Det hela ska ha börjat 2017 och bland annat ska världens främste fotbollsspelare, Leo Messi, ha utsatts för företagets attacker, sanktionerade av Barça, då han drog ut på tiden när klubben ville förlänga hans kontrakt.

Barcelona har i ett pressmeddelande nekat till anklagelserna.

”Vi förnekar att vi ska ha betalat för tjänster kopplade till konton på sociala medier som ska ha sänt negativa eller nedvärderande kommentarer till någon person eller gruppering relaterad till klubben”, skrev de.

FC Barcelona medger dock att de har ett samarbete med företaget i fråga men att de har betalat för tjänster avseende analyser av vad som skrivs om klubben på diverse sociala medier, positiva som negativa kommentarer.

Har ny tränare sedan januari 2020

Quique Setién tog över som tränare i Barcelona i januari 2020.