Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förre Real-presidenten död i sviterna av corona

Lorenzo Sanz är död i corona.Foto: EFE FILE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Han tog bland annat Davor Suker till klubben, vilket ledde till en Europaseger.Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/BUZZI IMAGO SPORTFOTODIENST
Roberto Carlos.Foto: VICTOR LERENA / AP EFE
Foto: BERNARDO RODRIGUEZ / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ACTION IMAGES / REUTERS BILDBYRÅN

Real Madrids tidigare president Lorenzo Sanz är död efter sviterna av corona, vilket hans son bekräftar på Twitter.

Han tog flera storstjärnor som Roberto Carlos och Davor Suker till klubben.

”Han förtjänade inte det här slutet”, skriver sonen.

Lorenzo Sanz var president i Real Madrid mellan åren 1995 och 2000. Nu kommer beskedet att han har avlidit efter att ha diagnostiserats med coronaviruset, vilket sonen Lorenzo Sanz Duran meddelar på Twitter.

”Min far har just avlidit. Han förtjänade inte det här slutet och på det här sättet. En av de snällaste, modigaste och hårdast arbetande människor jag sett lämnar oss. Hans familj och Real Madrid var hans passion”, skriver sonen.

76-åringen lades in på sjukhus i tisdags på grund av sjukdomen efter att hans tillstånd förvärrats. Efter att ha testats så bekräftades det att han var smittad av corona, varpå hans tillstånd förvärrades ytterligare. 

Under lördagen så avled han i sviterna av sjukdomen.

Värvade Carlos och Seedorf

Lorenzo Sanz var ansvarig för att värva flera jättenamn till Real Madrid som Roberto Carlos, Clarence Seedorf och Davor Suker för att vända klubbens lycka i Champions League.

Laget vann också turneringen två gånger under hans styre efter att ha besegrat Juventus i finalen 1998 och Valencia 2000. 

Sanz förlorade däremot sin plats som Real Madrids president efter Champions League-segern mot Valencia, då Florentino Perez vann omröstningen och tog över – efter att ha lovat att värva Figo från värsta rivalen Barcelona.