Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förklaringen bakom Real Madrids tröjval

Foto: RODRIGO JIMENEZ / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: RODRIGO JIMENEZ / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Det är fullt fokus på klimatet i Madrid i och med COP25-mötet. 

Det valde Real Madrid att uppmärksamma genom att bära sitt gröna tredjeställ i matchen mot Espanyol som tillslut vanns med 2-0. 

Att det är fokus på klimatet och dess framtid i spanska Madrid är det få som missat. Flera höjdare är på plats under COP25-mötet, inte minst svenska Greta Thunberg. 

Men det uppmärksammas även på andra håll. 

Fotbollslaget Real Madrid bestämde sig nämligen för att spela i sitt gröna tredje matchställ i lördagens match mot Espanyol på Estadio Santiago Bernabeu.

Matchtröja av återanvänt material 

Enligt spanska medier är just klimatmötet andledningen till att klubben spelar i sitt tredjeställ. Marca skriver att det är första gången som Real Madrid använder sig av stället i en officiell match. 

Klubben har tidigare kommunicerat att just deras tredje matchställ är gjort av återanvänt material. 

Seger till Real Madrid med 2-0 

Och matchen då? 

Jo, den slutade i seger men inte utan lite dramatik. Strax före halvlek gjorde fransmannen Raphaël Varane första målet för hemmalaget. Men sedan dröjde det innan Real Madrid kunde stänga matchen. Det var först i den 79:e matchminuten som Karim Benzema gjorde andra målet på volley. Knappa fem minuter senare fick de Ferland Mendy utvisad – men kunde ändå säkert gå mot en 2-0-seger mot Espanyol.

– Det var en tuff match men när första målet väl kom så kändes det bra, säger målskytten Raphaël Varane i C More.