Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fifa avbryter Trippiers långa avstängning

Foto: MICHAEL REGAN / STELLA PICTURES / PA

Internationella fotbollsförbundet Fifa har avbrutit Kieran Trippiers tio veckor långa bettingavstänging i väntan på utfallet av en överklagan.

Den engelske landslagsförsvararen får därmed spela för sitt spanska klubblag Atlético Madrid i väntan på dom.

Dagen före julafton kom det engelska fotbollsförbundet (FA) med en hård dom mot Kieran Trippier: avstängning från all fotboll i tio veckor och böter på motsvarande 775 000 kronor efter brott mot internationella vadslagningsregler.

Den engelske landslagsförsvararen dömdes, mot sitt eget nekande, misstänkt för att bland annat ha delgett information från sin position inom fotbollen, till utomstående.

Tripper såg ut att missa 13 matcher för sitt spanska klubblag Atlético Madrid, men nu ser det ut att endast bli två. I alla fall till att börja med. Internationella fotbollsförbundet Fifa har meddelat att avstängningen avbrutits i väntan på utfallet av en överklagan från den 30-årige ytterbackens klubb.

Trippier missade La Liga-tvåan ”Atlétis” hemmamöte med Getafe (1–0) i onsdags och kommer inte heller att spela i söndagens bortamöte med Alavés. Däremot kan han vara tillbaka i spel nästa vecka då Atlético Madrid har en cupmatch och en ligamatch.