Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Erkänner: ”En av de mest hatade”

Jordi Alba förstår människor som hatar honom.
Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA
Jordi Alba.
Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA

Vem är världens mest hatade fotbollsspelare?

Jordi Alba tror att han är med och konkurrerar högt upp på listan.

– Jag förstår hatet folk som inte känner mig kan ha, säger han i tv-programmet ”El Día Después”.

Jordi Alba slog igenom med dunder och brak när Spanien vann EM-guld 2012. Han gjorde mål i finalen mot Italien och efter mästerskapet sålde Valencia honom till Barcelona.

I Barça har Alba nu haft hand om vänsterbacksplatsen i snart nio säsonger men det är inte bara för sin löpstyrka, sina offensiva räder och sitt fina samspel med Lionel Messi som han brukar uppmärksammats.

Jordi Alba anklagas också ofta för att filma och vara osportslig på planen och det är han själv medveten om.

– Det är tydligt att om folk känner mig från fotbollen så tror jag att jag är en av de mest hatade spelarna inom fotbollen, säger Jordi Alba i tv-programmet El Día Después enligt Marca.

Jordi Alba: ”En väldigt ödmjuk person”

Jordi Alba fortsätter:

– Det har jag klart för mig. Det är mitt sätt att spela och det har gjort att jag blivit spelaren jag är i dag och att jag är där jag är.

Han säger också att han förstår hatet men att de som hatar honom inte känner honom ordentligt.

– Folk som känner mig vet hur jag är, en väldigt ödmjuk person och som vet hur jag ska värdesätta allt i mitt liv. Spelaren Jordi har inget alls att göra med människan Jordi, eller Jordi som är med sina lagkamrater. Visst är det sant att sättet jag spelar på är väldigt jobbigt och jag förstår hatet folk som inte känner mig kan ha, säger Alba.

https://www.instagram.com/p/CC_0PdIjewP/?hidecaption=true