Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”En stor framtid – kan bli en av de bästa i Europa”

Foto: ALTER PHOTOS / ALTER PHOTOS/SIPA USA SIPA USA
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: MANUEL H.DE LEON / AP EFE

Han lyckades nästan få Alexander Isak till Real Madrid.

Men besviken... Nej, Predrag Mijatovic följer svenskens framfart i Real Sociedad med glädje och ser en ljus framtid för 20-åringen.

– Han kan bli en av de bästa anfallarna i Europa, säger den förre storspelaren till Mundo Deportivo.

Alexander Isaks storhet i Real Sociedad och Spanien blir allt tydligare. Trots att det inte spelats matcher på ett bra tag nu.

Den stora spanska tidningen Mundo Deportivo ägnar i dag en hel artikel åt att Predrag Mijatovic får tycka till och hylla den 20-årige svensken.

Mijatovic hyllar Alexander Isak

Och den tidigare Real Madrid-anfallaren, som blev stor Champions League-hjälte 1998, har bara gott att säga om Alexander Isak.

– Han är en spelare med stora kvaliteter. Han är väldigt lugn, hårt arbetande och väldigt professionell. Jag förstår att folk är nöjda med honom, säger Predrag Mijatovic.

– Han har gjort en fantastisk säsong. Det är synd att det blev detta avbrott för han hade hittat en bra form. Han är en pojke som kommer bli en stor fotbollsspelare. Det tvivlar jag inte alls på. Han har allt för att bli en stor anfallare i Europa. Det beror på många omständigheter som till exempel skador. Om han blir den bäste eller topp tre vet jag inte, men han har en stor framtid.

Predrag Mijatovic var nära att få Alexander Isak till Real Madrid 2016 när han lämnade AIK. ”Hans representanter har varit mina vänner i 25 år”, enligt Mijatovic. Men i sista stund blev det i stället en flytt till Borussia Dortmund för Isak.

”Stanna ett år till vore mycket bra”

I somras skrev Alexander Isak på för Real Sociedad där det blivit sju ligamål och lika många i spanska cupen.

De senaste ryktena kring 20-åringen har handlat om Barcelona - som ser honom som en plan b om de inte kan få loss Lautaro Martinez från Inter.

– De stora lagen i Europa letar efter de bästa anfallsalternativen och Isak är en av dem. Så det är normalt att många lag följer honom, säger Predrag Mijatovic som ombeds komma med ett tips för hur Alexander Isak ska tänka.

– För en anfallare är alltid väldigt trevligt att följas av dessa fantastiska lag. Det är rubriker om att det ena och det andra laget kommer värva dig och det betyder att du gör det mycket bra. Att stanna ett år till i Real (Sociedad) skulle vara mycket bra för honom och klubben. 

 

70 sekunder för att veta det viktigaste om Alexander Isak