Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kaoset runt El Clásico – ny deadline på måndag

Leo Messi, Barcelona. Foto: BAGU BLANCO/BPI/SHUTTERSTOCK / BAGU BLANCO/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Sergio Ramos och Isco, Real Madrid. Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA
Läget i Barcelona är spänt efter att ett antal katalanska politiker dömts till hårda fängelsestraff för att ha drivit igenom en folkomröstning om självständighet i oktober 2017.Foto: MANU FERNANDEZ / AP TT NYHETSBYRÅN

Oroligheter i Katalonien.

Nu skjuts matchen mellan Barcelona och Real Madrid upp till december och plötsligt har ett nytt kaos uppstått.

När ska El Clásico egentligen spelas?

Under torsdagen samlades den spanska regeringen för ett krismöte. Oroligheter har uppstått i samband med en rad protestaktioner efter att flera katalanska separatistledare tidigare i veckan dömts i Spaniens högsta domstol till långa fängelsestraff. 

Detta efter inblandning i försöket till regionen Kataloniens självständighet i oktober 2017.

Nu får de våldsamma protesterna konsekvenser på det idrottsliga planet. Nästa lördag var det tänkt att säsongens första match mellan gigantklubbarna Barcelona och Real Madrid skulle spelas på Camp Nou.

Så blir det inte.

Med anledning av situationen i Katalonien har det spanska fotbollsförbundets tävlingskommitté beslutat att skjuta upp matchen. Deras förslag på nytt speldatum: 18 december, skriver radiokanalen Cadena SER.

El Clásico skjuts upp till december

La Liga vill dock inte att matchen ska spelas det datumet och föreslår i stället den 7 december. Och det är nu det blir rörigt på riktigt.

Real Madrid accepterar inte förslaget då de inte vill flytta på sin hemmamatch mot Espanyol, som är schemalag dagen efter, och La Liga ska då ha föreslagit ett rent byte mellan de båda rivalerna.

Den planerade matchen i Barcelona spelas i stället i den spanska huvudstaden och tvärtom. Ett förslag som den spanska tävlingskommittén snabbt avfärdade.

Under fredagen bekräftade att det spanska fotbollsförbundet att El Clásico definitivt är uppskjutet. 

Något nytt datum har inte förmedlats, men senast på måndag klockan 10.00 önskar samtliga parter att vara överens om när matchen ska spelas.