Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter succén: Barça steppar upp jakten

Foto: ION ALCOBA BEITIA/SHUTTERSTOCK / ION ALCOBA BEITIA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Alexander Isak kan närma sig Barcelona efter den nya succén.

Enligt ESPN har den spanska storklubben följt svensken nära sedan oktober.

”Rapporterna är positiva”, skriver ESPN.

Alexander Isak är La Ligas kanske hetaste spelare.

Söndagens hattrick innebar att svensken har gjort mål i sex raka matcher i ligan och nu har han gjort tolv mål totalt den här säsongen efter den inledande svackan i höstas.

Succén gav också stort eko i fotbollsvärlden men det är inte bara journalister och supportrar som är imponerade av den 21-årige svensken.

ESPN rapporterar att flera källor bekräftat att Barcelona följer Alexander Isak på nära håll. 

Alexander Isak följs av Barcelona

Man skriver också att Barcelona siktar in sig på att värva en anfallare och att man analyserat Isaks prestationer noggrant sedan i oktober. 

”Han är inte den ende anfallaren som följs av Barcelona men rapporterna är positiva tack vare hans unga ålder, hans erfarenhet i La Liga och eftersom de bedömer att likheterna mellan hur Real Sociedad och Barcelona spelar skulle underlätta hans anpassning till Camp Nou”, skriver ESPN.

Alexander Isak kom till Real Sociedad från Borussia Dortmund sommaren 2019. Under sin första säsong i La Liga gjorde han 16 mål (nio i La Liga) och den här säsongen står han noterad för tolv mål totalt – alla i La Liga.