Murtaza Ahmadimed sin nya Messi-tröja Foto: UnicefMurtaza Ahmadimed sin nya Messi-tröja Foto: Unicef
Murtaza Ahmadimed sin nya Messi-tröja Foto: Unicef
Lionel Messi Foto: Ronald MartinezLionel Messi Foto: Ronald Martinez
Lionel Messi Foto: Ronald Martinez

Efter plastpåsen – har nu fått sin Messi-tröja

Publicerad

Minns ni Murtaza Ahmadi? Den afghanske pojken som gjorde en Messitröja av en plastpåse.

Nu har han äntligen fått en riktig matchtröja - signerad av Lionel Messi.

Inte nog med det, femåringen kan även få träffa sin stora idol inom kort.

Murtaza Ahmadi fotades i en randig Messitröja gjord av en plastpåse, och bilden blev viral direkt.

– Murtaza hittade en plastpåse och frågade om jag kunde göra en matchtröja av den, säger Murtaza Ahmadis storebror Homayoun till al-Jazeera.

– Vi kan inte ens drömma om att köpa en äkta tröja, vi har inte råd. Jag ville bara göra honom lycklig, så jag gjorde en tröja.

"Messi älskar mig"

Den enorma responsen efter bilden som cirkulerade över internet hela januari gjorde att Lionel Messis PR-folk genast började söka efter pojken - och hittade honom. Nu har han fått en signerad landslagströja och en fotboll skickad till sig i Afghanistan.

– Jag älskar Messi och på min tröja står det att Messi älskar mig, säger pojken till Unicef enligt al-Jazeera.

Ska arrangera en träff

Men det slutar inte där. Tidigare i februari fick pojken och hans familj besked från det afghanska fotbollsförbundet att de ska arrangera ett möte med Barcelonastjärnan - som själv ska ha sagt att han vill träffa pojken. Något datum för träffen har ännu inte blivit bekräftat.

– Jag älskar Messi och fotboll. Någon dag ska jag få träffa honom, säger Murtaza själv till al-Jazeera när de pratar med honom.

– Vi vet inte när det kommer att ske, men han är väldigt ivrig inför att få träffa Messi. Vi är väldigt rörda över responsen vi fått efter att hans bild kom ut på internet, säger pojkens pappa till al-Jazeera.

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag