Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter kaoset – Koeman tveksam om Barcelona

Koeman tvekar på sin roll som BarçatränareFoto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA
Ronald Koeman och Leo MessiFoto: ALEJANDRO GARCIA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Barcelonas president Josep Maria BartomeuFoto: FC BARCELONA / MIGUEL RUIZ / HANDO / EPA TT NYHETSBYRÅN

Barcelonas tränare Ronald Koeman tvekar på sin roll.
Utan att ens gjort tävligsdebut som tränare för klubben. 

”Koeman känner sig obekväm i sin roll” skriver spanska Marca.

Efter en säsong som slutade dystert för Barcelona med en 8-2 förlust i Champions League och en tappad ligatitel så sparkade klubben Quique Setién. Barça utsåg senare Ronald Koeman till ny tränare. Holländaren har inte haft en lätt start på sin första tid i sin nya klubb. Sommaren präglades av Lionel Messis krav på att lämna och Luis Suarez vägran att göra det samma. Situationen har nu löst sig och Messi är kvar i klubben och Suarez är nu klar för Atletico Madrid. 

Nu har nya moln dykt upp på Barcelonahimlen. 

Börjar tveka på sin roll

Barcelona har gjort sig av med flera spelare i sommar, medan nyförvärven lyser med sin frånvaro. Klubben har endast värvat Miralem Pjanic från Juventus. Nu kommer det rapporter från Spanien att Ronald Koeman börjat tveka på sin roll – innan han ens lett laget i tävlingssammanhang.  

”Koeman har börjat prata med de han står nära om att han känner sig obekväm och har börjat tvivla på sin roll”, skriver Marca. 

Koeman har tagit på sig en del tuffa beslut i sin roll som tränare – även om alla beslut inte enbart fattats av honom. Holländaren känner inte att den sportsliga ledningen har backat upp honom tillräckligt och uppges vara förvånad över att klubben inte värvat fler spelare. Situationen sägs inte motsvara Holländarens förväntningar på klubben som han representerade som spelare mellan 1989 och 1995. 

”Koeman känner att både presidenten och den sportsliga ledningen lämnar honom försvarslös”, skriver Marca.