Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter bråken – sänker lönerna med en miljard

Foto: JOMA GARCIA/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK / JOMA GARCIA/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK / PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Barcelonaspelarna går ner i lön. 

Efter långdragna förhandlingar kom parterna tillslut överens om att sänka spelarnas löner med hela 1,25 miljarder kronor. 

”Båda parterna ser den stora ansträngning som behövt göras för att nå denna överenskommelse och gratulerar varandra till den”, skriver klubben på sin hemsida.  

Efter stora besparingar och lönesänkningar under våren går klubben fortfarande back hela tre miljarder kronor. Spelartruppen har därför uppmanats att gå ner i med ytterligare trettio procent vilket lett till en infekterad konflikt.

Förhandlingarna brakade samman

För två veckor sedan kom ett hårt bakslag för klubben då förhandlingarna mellan klubben och spelarna - däribland lagkapten Lionel Messi - brakat samman. 

”Efter flera dagar av intensiva möten och efter att ha uttömt alla vägar, har de inblandade parterna avslutat samtalen utan att nå en fast överenskommelse”, skrev klubben då. 

Man gav då parterna till den 23:e november på sig att se över budet, men sedan dess har det varit tyst. 

Sparar över 1,8 miljarder kronor 

Under fredagskvällen kom ett besked. Klubben meddelar att man har kommit överens med spelarna om att sänka lönerna med hela 122 miljoner euro (motsvarande cirka 1,25 miljarder kronor). 

På sin hemsida skriver man: 

”Idag har parterna nått en överenskommelse som tillåter en justering av lönekostnaderna för den nuvarande säsongen till ett värde av 122 miljoner euro i fasta kostnader”

Vidare ska spelarnas rörliga ersättningar och bonusar - en kostnad på 600 miljoner - skjutas upp i upp till tre år. 

”En milstolpe för klubben”

Förslaget kommer att skrivas under de kommande dagarna och beskrivs som en milstolpe för klubben.  

”Överenskommelsen, om den godkänns, kommer att vara en milstolpe för att ställa om den rådande ekonomiska situationen”, skriver man och fortsätter: 

”Båda parterna ser den stora ansträngning som behövt göras för att nå denna överenskommelse och gratulerar varandra till den.”