Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter bråken i Barça – har fått nytt jobb

Victor Valdés är Barcelonas meste målvakt genom tiderna.Foto: JON SUPER / AP
Foto: EMILIO MORENATTI / AP

Victor Valdés bråkade sig bort från jobbet som tränare i Barcelonas akademi.

Men nu har 38-åringen fått sitt första jobb som seniortränare.

Från och med säsongen 2020/2021 ansvarar han för det Barcelona-baserade laget Unió Atlética Horta i fjärdedivisionen.

FC Barcelonas målvaktslegendar Victor Valdés hämtades hem av presidenten Josep Bartomeu för att träna klubbens bästa juniorlag i augusti förra sommaren. 

Sejouren i klubben blev dock kortvarig och Valdés lämnade redan i oktober när han inte drog jämnt med Patrick Kluivert som är chef för akademin, skriver El País.

Valdés hamnade i trubbel när klubben fick böter efter att hans lag kommit för sent till en match i Uefa Youth League. Dessutom klagade han själv offentligt på att hans lag inte fick träna på Johan Cruyff-stadion oftare.

Victor Valdés tar över UA Horta

Efter ytterligare meningsskiljaktigheter lämnade Valdés klubben i oktober och har därefter också hunnit träna ED Moratalaz ungdomslag.

Nu står det klart att Victor Valdés tar över fjärdedivisionsklubben Unió Atlética Horta från och med säsongen 2020/2021. Klubbens säsong avslutades i och med coronaviruset och Valdés börjar därmed leda laget i tävlingsspel i höst om ligan kommer i gång då.

Victor Valdés spelade i Barcelona under nästan hela sin seniorkarriär och är den målvakt som spelat flest matcher för klubben. En allvarlig skada förstörde karriären 2014 och Valdés hoppade runt mellan flera andra klubbar innan han slutade spela i årsskiftet 2017/2018.

https://twitter.com/uahorta/status/1266096609462493184