Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter bilderna: ”Det är ren galenskap”

Foto: NORBERT SCANELLA / IMAGO/PANORAMIC/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA

Lionel Messi har fått utstå kritik för att inte ta hemjobbet på allvar. 

Nu försvaras stjärnan av Thierry Henry. 

– Jag vet inte om han kan göra mer än vad han har gjort, säger Henry. 

Det var i samband med Champions League-matchen mot Dynamo Kiev som Lionel Messi kritiserades. En sekvens visar hur Dynamo-spelarna bara joggar förbi 33-åringen som inte verkar vilja försvara det minsta lilla. 

Messi, som tidigare under sommaren, meddelade att han ville lämna Barcelona, blev kvar, men har den här säsongen inte alls fått till det poängmässigt. I helgens match mot Real Betis inledde storstjärnan på bänken men hoppade in i den andra halvleken och svarade för två mål. 

En som känner argentinaren väl är den forne storspelaren Thierry Henry. Båda var med och vann Champions League med Barcelona under Pep Guardiolas storhetstid. 

”Vi kommer gråta”

Nu ryter Henry ifrån och försvarar Messi. 

– När jag ser människor kritiserar honom för vad som helst, så skrattar jag. Jag skrattar för att de glömmer att han förra månaden var i Ecuador och Bolivia med landslaget. Ingen tänker på att han var tvungen att flyga tolv timmar för att komma tillbaka till Barcelona i tid. Han kanske var trött, vad spelar det för roll? Vi pratar om en spelare som har gjort fler mål än vad han spelat matcher. Folk glömmer att vi spelare inte är maskiner, säger den franske storspelaren enligt Metro.  

– Men hur kan vi ifrågasätta Messis vilja? Det är ren galenskap enligt mig. Det kan komma en dålig match, ja han hade kunnat vara bättre – även om jag inte är säker på att han kan göra mer än han redan gör – men att ifrågasätta hans vilja?

Montreal-tränaren tar upp rivalmatchen El Clasico som exempel där Messi sprang och tacklade vid hörnflaggan. 

– När Lionel Messi lägger av så kommer vi gråta. Jag förstår att man vill sälja stories, men inte på honom. Jag har spelat med Leo, och han är inte den sortens person man vill attackera. Ibland vill man bara skälla ut någon för sakens skull, och det förstår jag inte. Han har gjort enormt mycket för sporten, och Barcelona. 

https://twitter.com/PutaChampions/status/1324122228989054976?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1324122228989054976%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fmetro.co.uk%2F2020%2F11%2F07%2Fi-walked-too-thierry-henry-defends-barcelona-star-lionel-messi-13553131%2F