Spanska domen: ”Han var en ständig plåga”

Martin Ödegaard hyllas.
Foto: MANUEL BRUQUE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Isak på planen i premiären.
Foto: C MORE

Alexander Isak fick starta på bänken i ligapremiären för Real Sociedad – men fick motta fina ord för sitt inhopp.
Men det var en viss norsk lagkamrat som överglänste svensken.

Han var en ständig plåga för Valencia-försvaret, skriver spanska AS om Martin Ödegaard. 

Alexander Isak och Martin Ödegaard är talangerna som denna säsong tillhör de nya spelarna i Real Sociedad. 

Under lördagskvällen var det dags för ligapremiären borta mot Valencia. Och även om de blev blandad speltid för de nordiska spelarna så fick de båda fint beröm efter matchen. 

Mundo Deportivo skriver att Martin Ödegaard var ”bländande” men hyllade också svenske anfallaren Alexander Isak för hans karaktär som inhoppare.

Ödegaards strålande statistik 

AIK-fostrade Alexander Isak fick nämligen starta matchen på bänken men vi komma in i den 71:a minuten. Även om det inte blev några poäng för svensken så var han inbladad i flera situationer. 

Bland annat fixade han ett fint frisparksläge som Willian José slog – den bollen träffade sedan en Valencia-spelare på handen. 

Det resulterade i en straffspark som gjorde att Real Sociedad räddade upp förlusten i sista stund. 

Norske kollegan Martin Ödegaard lyckades inte heller skörda några poäng i matchen. Men hyllades ändå stort efteråt för sin kreativitet och skickliga passningar. 

Enligt norska TV2 var Ödegaard den Real Sociedad-spelaren med flest passningar på motståndarnas planhalva med 57 stycken och en träffprocent på 89,5. 

”Mycket närvarande hela tiden” 

– Det är en sak att ha så höga siffror, men att göra det på motståndarnas planhalva och i de situationerna som han gjorde det i. Hade hans lagkamrater varit bättre och mer fokuserade skulle Ödegaard antagligen haft målgivande passningar och varit direkt involverad i poängen, säger TV2: s fotbollsexpert Jesper Mathisen.

Spanska AS skriver att den norske spelaren ”lyser”. 

”Han var en ständig plåga för Valencia-försvaret. Han behöver bara producera för att bli mer effektiv. Det var en mycket bra start av Real Madrid-lånet”, skriver de. 

Men även Alexander Isak fick fina ord efter matchen:
”Han var mycket närvarande under hela tiden som han fick spela och visade goda manövers trots att han inte fick något skottläge. Han var också inblandad i en straffsituation som VAR inte ville ta till sig men vek inte ned sig för det”, skriver AS om Alexander Isak.