Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Domen: Är en av de sämsta på 20 år

Foto: DAVID RAMOS / AP
Foto: WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT.... VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/GRIBAUDI/IMAGEPHOTO WWW.IMAGO-IMAGES.

Vilka är Barcelonas största floppvärvningar under 2000-talet?

Tidningen Marca har tagit ut elva namn.

Ett av dem: Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic, 38, har skördat enorma framgångar i fotbollsvärlden och hyllats i nästan varje klubb han spelat för.

Men sejouren i Barcelona råder det delade meningar om.

Å ena sidan gjorde han 16 mål på 29 ligamatcher och vann fyra titlar (La Liga, VM för klubblag, Europeiska supercupen och spanska supercupen).

Å andra sidan blev han aldrig riktigt en nyckelspelare i laget, gjorde sig ovän med tränaren Pep Guardiola och lämnade redan efter en säsong.

Den spanska tidningen Marca är tydlig med sin åsikt. De dömer nu ut Zlatan som ”en flopp”.

”En ohållbar relation”

Marca har tagit ut en startelva med Barcelonas elva största floppvärvningar under 2000-talet och längst fram i anfallet har Zlatan Ibrahimovic tagit plats.

”Barcelona la knappt 780 miljoner kronor för att få hans signatur 2009 och även om han gjorde en hel del mål i den blårödrandiga tröjan, så skapade han en ohållbar relation till Pep Guardiola och sina lagkompisar och blev sen även utlånad till Milan efter bara en säsong”, skriver Marca.

Floppelvan i övrigt? Fransmannen Richard Dutruel står i mål. Backlinjen består av den kantiga kvartetten Martin Caceres, Dmytro Tjyhrynskyj, Thomas Vermaelen och Yerry Mina. Centralt på mittfältet hittar vi Alex Song och André Gomes och strax bakom Zlatan har Marca placerat ut Ricardo Quaresma, Juan Roman Riquelme och Philippe Coutinho.

Milan köpte loss Zlatan från Barcelona sommaren 2011. Prislappen landade på 270 miljoner kronor.