Domen: Är bästa debuten på 30 år

Foto: PRESSINPHOTO/ICON SPORT / ICON SPORT BILDBYRÅN
Foto: ALTER PHOTOS / ALTER PHOTOS/SIPA USA SIPA USA

16 på 44 matcher. 

Det får tidningen Mundo Deportivo att utse Alexander Isaks debutsäsong i Real Sociedad som den bästa på 30 år för en utländsk anfallare. 

Alexander Isak är klar med sin första säsong i Real Sociedad. Svensken värvades från Borussia Dortmund sommaren 2019 och har stått för starka insatser. I den spanska cupen sänkte han Real Madrid på Santiago Bernabéu med två mål. Men trots succén var den unge anfallaren aldrig given i startelvan. Större delar av säsongen hoppade han in och ersatte anfallskonkurrenten Willian José. 

Totalt blev det 16 mål på 44 matcher för 20-åringen (spanska cupfinalen återstår). Siffror som spanska tidningen Mundo Deportivo lyfter fram i onsdagens upplaga. 

Bättre målsnitt än Aldrige

Fotbollskanalen skriver, med hänvisning till den lokala tidningen att Isak har haft den bästa debutsäsongen för en utländsk anfallare sedan John Aldridge. Den tidigare Liverpool-spelaren spelade i ”La Real” 1989 och stod då för 22 mål. Vidare skriver Mundo Deportivo att Isak gjorde målen trots att han inte var en startspelare och menar på att 20-åringen bara har startat i 19 av 44 matcher. Den svenske landslagsanfallaren ska också ha ett bättre målsnitt än Aldrige då han gör mål var 123:e minut mot Aldriges 139:e minut.