Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stoppas från att värva Alexander Isak i sommar

Alexander Isak har gjort stor succé senaste månaden. Foto: JAVIER ETXEZARRETA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Anfallaren kramas om av Real Sociedads supportrar efter segern i derbyt mot Athletic Club. Foto: JAVIER ETXEZARRETA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Isak efter sitt första La Liga-mål, mot Espanyol i september.Foto: PRESSINPHOTO / ICON SPORT BILDBYRÅN
Alexander Isak i Dortmund. Foto: UWESPECK / BILDBYRÅN WITTERS

Alexander Isaks succé väcker intresse från storklubbar.

Dortmund uppges vara intresserat av att värva tillbaka svensken till ett reapris.

Nu avslöjar Mundo Deportivo nya detaljer i svenskens kontrakt – som försvårar en övergång för tyskarna.

Det blev visserligen inga nya mål för Alexander Isak under söndagen.

Derbyt mellan Eibar och Real Sociedad ställdes in av hälsoskäl, efter att en brand på en soptipp i närområdet spridit giftig luft i stora delar av Baskien.

Men svenskens kanonform de senaste veckorna – åtta mål på de sju senaste matcherna – har gjort honom till en av ligans hetaste spelare.

Spekulationerna om att ännu större klubbar håller ögonen på svensken fortsätter. Även Borussia Dortmund, som sålde Isak till Real Sociedad och skrev in en återköpsklausul på ungefär 300 miljoner kronor, ska vara intresserade av att värva tillbaka svensken.

Nya detaljerna i Alexander Isaks kontrakt 

Men nu avslöjar Mundo Deportivo att Alexander Isaks speciella kontrakt med Real Sociedad innehåller flera klausuler, som försvårar vissa omständigheter för Dortmund. 

Svensken har, som det rapporterats om tidigare, två utköpsklausuler i sitt kontrakt som sträcker sig till och med 2024.

Dortmund kan värva tillbaka svensken för 300 miljoner kronor

Övriga klubbar måste betala 700 miljoner kronor

Men enligt Mundo Deportivo finns det tre viktiga klausuler som reglerar övergången till Dortmund. Den första är att Isak inte kan värvas tillbaka till Dortmund förrän sommaren 2021. Om den tyska storklubben vill värva svensken så är affären möjlig att genomföra antingen sommaren 2021, 2022, 2023 eller 2024.

Kan inte tvingas att spela i Dortmund

Dessutom bygger en sådan affär på att Alexander Isak själv vill flytta tillbaka till Tyskland.

”Om Isak inte vill flytta tillbaka till Borussia Dortmund, så kommer han inte att behöva göra det”, slår tidningen fast.

En tredje detalj reglerar Dortmunds möjligheter att tjäna en storkova på Alexander Isak. Det har spekulerats i att Dortmund kan använda sin klausul för att köpa loss Isak för 300 miljoner och därefter sälja vidare honom till en tredje klubb för en – potentiellt – dubbelt så hög summa.

En klausul i svenskens kontrakt förhindrar en sådan affär.

”De kan bara förvärva hans rättigheter med sportsliga intressen, och inte ekonomiska. Det finns en klausul som inte gör det möjligt för Dortmund att sälja honom samma år som de kontrakterar honom igen”, skriver tidningen.

Tidigare i veckan rapporterade tidningen Marca att Real Sociedad dessutom förbereder ett nytt, förbättrat, kontrakt till Isak.