Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Detaljen i Isaks kontrakt: ”Det framstår som löjligt”

Alexander Isak intervjuas av TV2 Norge efter målsuccén mot Real Madrid i cupen.
Alexander Isak tillhör de anfallare som gjort flest mål i Europa...Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA
...utöver bland annat Cristiano Ronaldo...Foto: ALBERTO LINGRIA / REUTERS BILDBYRÅN
...och Moussa DembeleFoto: HENRI SZWARC / POLARIS POLARIS IMAGES

Alexander Isak gör stor succé i Real Sociedad. 

20-åringen jämförs nu med fotbollsvärldens största anfallsstjärnor – samtidigt som nya detaljer om kontraktet väcker reaktioner i Spanien. 

”Real Sociedad har hittat en guldgruva”. 

Så summerar Mundo Deportivos reporter Ángel López Real Sociedads senaste vecka – där det mesta har handlat om Alexander Isak. 

Den svenske anfallaren gjorde två drömmål när laget slog ut Real Madrid i Copa del Rey, och bidrog med mål och assist i helgens derbyseger mot Athletic Bilbao. Isak har nu gjort 14 mål för Real Sociedad under säsongen, trots att han inte fått starta speciellt ofta. 

Enligt Mundo Deportivo har Isak gjort mål var 86:e minut, ett snitt som tidningen kallar för ”skandalöst bra”. 

Tidningen noterar även att endast Cristiano Ronaldo, Juventus, Ciro Immobile, Lazio, och Moussa Dembelé, Lyon, har gjort fler mål i de europeiska toppklubbarna under 2020. 

Detaljen i Alexander Isaks kontrakt

Under måndagen uppgav spanska Marca att Real Sociedad förbereder ett nytt, förbättrat, kontrakt till Isak. Det nuvarande kontraktet sträcker sig till 2024, med en utköpsklausul på drygt 700 miljoner kronor. 

Däremot kan Borussia Dortmund, som sålde Isak till ”La Real” för 70 miljoner kronor, köpa tillbaka honom till ett billigare pris. Enligt Mundo Deportivo gäller Dortmunds återköpsklausul till 2021, och under den perioden ska de kunna köpa den svenske anfallaren för runt 300 miljoner kronor. 

”Nu framstår det som löjligt sett till vilken nivå anfallaren har visat upp”, skriver Ángel López. 

Tidningen menar dock att klausulen inte är bindande. Det ska vara upp till Isak själv att ta beslutet om han vill återvända till Dortmund – om ett sådant scenario skulle bli aktuellt. 

Började i AIK när han var fem år

Här är detaljerna som ger dig full koll på den svenska talangen.