"Det hör inte hemma på en fotbollsplan..."

Publicerad

Hjälplöst sist i ligan och underläge med 2-0 mot Barcelona.

Då stod Malagas Samuel Garcia för en riktigt ful tackling på Jordi Alba - och visades ut direkt.

– Den är äcklig, säger Viasats kommentator Robert Perlskog.

Malaga är säsongens stora krislag i La Liga. På 27 matcher har laget från solkusten spelat ihop ynka 13 poäng, och inför kvällens match mot Barcelona låg Malaga hjälplöst sist i La Liga.

Och det började inte speciellt roligt för Malaga, trots att en viss Leo Messi saknades i gästernas laguppställning.

Det skulle bara dröja 15 minuter innan Luis Suarez spräckte nollan med en vacker nick efter ett perfekt inlägg signerat Jordi Alba. Suarez löpte sig fri från sin försvarare och nickade bollen säkert till vänster om Roberto i Malagas mål.

I den 28:e minuten bjöd nyförvärvet Coutinho på ett mycket vackert mål fram till 2-0. Ousmane Dembele kom runt på högerkanten, inläggsfintade bort sin försvarare och rullade in bollen mot mål. Där dök Coutinho upp och klackade in 2-0 bakom Roberto.

Överfallet på Alba - visas ut

Bara två minuter senare skulle Samuel Garcia tappa huvudet. I en situation på mittplan tacklade högermittfältaren Barcelonas Jordi Alba fult över fotleden med dobbarna före. Domaren tvekade inte när han plockade upp det röda kortet och visade ut  Samuel Garcia.

– Den är äcklig. Det kan vara ett fotledsbrott, säger Viasats kommentator Robert Perlskog.

Perlskog fortsätter:

– Jag tycker att domaren gör rätt. Det där hör inte hemma på en fotbollsplan. Det var inte en missad tackling. Det var rent jävulsskap. 

Matchen då?

Ja, den slutade just 2–0.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag