Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är min dröm att träna Barça”

Xavi efter sin sista match i Barcelona - Champions League-finalen 2015.
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/ULMER IMAGO SPORTFOTODIENST
Xavi och Pep Guardiola.
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO IMAGES / PANORAMIC WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Barcelona ligger i förhandlingar med Xavi, som ser ut att bli klubbens nye tränare.

Det bekräftar Al Sadds sportchef.

– Det är min dröm att träna Barça, men jag kan inte säga något, säger 39-åringen.

Att Ernesto Valverde ligger pyrt till i Barcelona har varit en av fotbollsvärldens stora snackisar länge. När klubben slogs ut av Atlético Madrid i den spanska supercupen tidigare i veckan blev frågan mer aktuell än någonsin.

Nu pekar det mesta mot att Valverde kommer ersättas av ett välbekant namn, nämligen Xavi. Den 39-årige spanjoren är fostrad i Barcelona och spelade i klubbens A-lag mellan 1998 och 2015 och har därmed vunnit allt som går att vinna.

Nu bekräftar den qatariska klubben Al Sadd, som tränas av Xavi, att spanjoren samtalar med sin tidigare klubb.

– Det pågår förhandlingar mellan Xavi och Barcelona nu och vi önskar honom lycka till vart han än går, säger sportchefen Ghulam Al Balushi till Alkass.

Xavi: ”Min dröm är att träna Barcelona”

Xavi medger att han har träffat sin forne lagkamrat Éric Abidal, som i dag är sportchef i Barcelona, men påstår att det inte var i professionella sammanhang.

– Jag har inte mottagit något bud från Barcelona. Abidal är min vän och jag har träffat honom många gånger. Jag respekterar Barça, Valverde och min klubb. Jag gör mitt bästa här i Al Sadd och har allt mitt fokus här. Jag kan inte säga något annat, säger han på en presskonferens.

Samtidigt: Ambitionen är att en dag återvända till Camp Nou.

– Jag kan inte förneka det. Det är min dröm att träna Barcelona. Alla vet att jag håller på Barcelona från botten av mitt hjärta, så det är en dröm. Men jag fokuserar på Al Sadd, säger han.


LÄS MER: Galna siffrorna som visar Zlatans succé

LÄS MER: Här slår Liverpool tidernas rekord 

LÄS MER: Oroväckande bilderna i Uniteds seger