Depay hjälte – frälser Barça i slutminuterna

Foto: ALBERTO SAIZ / AP TT NYHETSBYRÅN

Barcelona tog en viktig seger i kampen om europaplatserna i spanska La Liga.

Memphis Depay blev hjälte för Barça med sitt sena mål.

Barcelona har haft det tufft i inledningen av spanska La Liga. Säsongsinledningen blev inte som man önskade och man valde att sparka tränaren Ronald Koeman och i stället plocka in klubbikonen Xavi som ny tränare.

I kvällens möte med Villarreal hade Barcelona chansen att på riktigt närma sig europaplatserna och lagen ovanför i tabellen, då man vid en vinst endast hade befunnit sig en poäng från Europa League-platsen.

Depay hjälte för Barcelona 

Och det skulle också bli vinst, efter ett sent mål av Memphis Depay.

I en händelserik tillställning på El Madrigal var det gästerna från Barcelona som skulle ta ledningen, sedan mittfältaren Frenkie De Jong hittat nätet fram till 0-1 som till slut godkändes efter en stunds videogranskning.

Villarreal, som inte saknade målchanser i matchen, skulle dock få sitt mål när Samuel Chukwueze kvitterade med drygt tio minuter kvar av matchen. Ett mål som länge såg ut att bli poängräddande för hemmalaget.

Men Barcelona och Memphis Depay hade inte gett upp hoppet om en vinst. Den nederländske stjärnanfallaren rundade i matchminut 88 målvakten och kunde sedan rulla in ledningsmålet förbi hemmaförsvaret. 1-2 på tavlan, som sedan också blev 1-3 när Philippe Coutinho förvaltade en straffspark på tilläggstid.

I och med segern kliver Barcelona upp på 24 poäng, och är nu med i kampen om europaplatserna på allvar.

Messi: ”Jag vill vinna CL igen – PSG är rätta platsen”