Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De vinner kampen om jagade supertalangen

Luka Jovic. Foto: RONALD WITTEK / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Serben har gjort stor succé under säsongen. Foto: MICHAEL PROBST / AP TT NYHETSBYRÅN

Luka Jovic, 21, nobbar Barça. 

Den jagade serben verkar i stället ha bestämt sig för ärkerivalen.

Real Madrid har säkrat anfallaren för drygt 600 miljoner kronor, skriver As. 

Med 26 mål för Eintracht Frankfurt den här säsongen har Luka Jovic fått sitt stora genombrott.

Den serbiske 21-åringen har kopplats ihop med de flesta av Europas toppklubbar och så sent som i februari uppgav lokala medier i Tyskland att Jovic var överens med Barcelona.

Det verkar inte bli av.

Nu kommer nämligen helt andra besked från den spanska huvudstadstidningen As, som skriver att Real Madrid har säkrat den unge anfallaren till nästa säsong. Enligt tidningen ska Real Madrid vara överens med både Jovic och Eintracht Frankfurt.

Real Madrids tränare Zinedine Zidane kan få ett nytt anfallsess nästa säsong. Foto: FERNANDO VILLAR / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Övergångssumman uppges ligga på drygt 600 miljoner och kontraktet mellan Real Madrid och Jovic förbinder honom till klubben de nästkommande sex säsongerna.

Jovic till Real Madrid för 600 miljoner

Affären är dock inte helt okomplicerad. Luka Jovic har under säsongen varit utlånad till Bundesliga från den portugisiska storklubben Benfica. 

Enligt uppgifter i Spanien ska dock Frankfurt ha aktiverat en klausul i sin deal med Benfica, vilket innebär att den tyska klubben äger den större delen av Jovic-rättigheterna, och får drygt en halv miljard kronor av övergångssumman.

Benfica? De får cirka 130 miljoner, enligt As.

Real Madrid ser köpet som en prestigevärvning då många storklubbar, kanske främst PSG, har intensifierat sin jakt på Jovic den senaste tiden. Målskytten är det andra nyförvärvet i Zinedine Zidanes nybygge.

Den 21-årige brassebacken Eder Militao presenterades av ”Marängerna” för ett par veckor sen.