Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

De offras för att spara en miljard

Real Madrid är överlägset på listan.
Gareth Bale.
Foto: MANU FERNANDEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Eden Hazard.
Foto: MUTSU KAWAMORI/AFLO/SHUTTERSTOCK / MUTSU KAWAMORI/AFLO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Real Madrids tränare Carlo Ancelotti.
Foto: MANU FERNANDEZ / AP TT NYHETSBYRÅN

108 miljoner euro – över en miljard kronor.

Real Madrid planerar en utrensning av flera stora profiler för att spara pengar.

”Truppen håller på att gå över till en ny modell”, skriver AS.

Real Madrid har haft en halvknackig inledning på säsongen men är trots allt med i toppen av La Liga och leder sin grupp i Champions League efter chockförlusten mot FC Sheriff.

Den nygamle tränaren Carlo Ancelotti vill göra klubben till Europas bästa igen och den spanska tidningen AS skriver om planen för att det ska ske.

”Truppen håller på att gå över till en ny modell med Kylian Mbappé och (med största sannolikhet) Erling Braut Haaland”, skriver AS.

Real Madrid ska rensa ut

Nu ska Real Madrid föryngra sin trupp och på så sätt även minska sina lönekostnader. Därför kan spelare som Isco, Marcelo och Gareth Bale – vars kontrakt går ut nästa sommar – dumpas och inte bli erbjudna en förlängning. 

Därtill skriver AS också att Real Madrid vill göra sig av med Eden Hazard, Luka Jovic och Jesús Vallejo. Om klubben lyckas med det trots att de har kontrakt ger det ett rejält klirr i kassan.

”Tillsammans tar de ut 54 miljoner euro netto (vilket är 108 miljoner euro för Real Madrid). Nästa år kommer de flesta av dem vara borta från truppen”, skriver AS.

Se snyggaste målen i elitettan