Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De kan dumpa John Guidetti till ett reapris

Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: VINCENT WEST / REUTERS BILDBYRÅN

Två mål senast. 

Men trots succén kan John Guidetti lämna Alavés – redan i januari. 

– Om ett bud på en halv eller en miljon euro kommer så är en övergång mycket trolig, säger spanska journalisten Inigo Minon. 

Det har varit ett par tuffa månader för den svenske stjärnanfallaren. John Guidetti har fått sparsamt med speltid i spanska Alavés, vilket gjorde att han inte längre tas ut i Janne Anderssons landslagstrupp. 

Men under onsdagen fick han chansen i spanska cupen, Copa del Rey, och levererade direkt. 

”Var inte i form”

28-åringen stod för två mål när Alavés vann med 2-0 mot Rincón.

– Många spelare har inte fått spela kontinuerligt, så har inte rytmen i kroppen. För de som inte spelar så mycket så var det en bra möjlighet att njuta och visa upp sig. Alla spelare njuter väl när de får spela, visst?, sade svensken i segerintervjun efteråt.

SportExpressen har varit i kontakt med Inigo Minon, sportjournalist på tidningen El Correo som bevakar Alavés dagligen. 

– Man måste komma ihåg att det är Guidettis tredje säsong här. Första året var bra, trots att han endast gjorde tre mål. När han kom tillbaka efter VM 2018 var han inte i form och prestationerna var inte bra. Förra året spelade han knappt och lånades ut till Hannover och även det fortsätter han vara bänkspelare, säger Inigo Minon och fortsätter: 

”Då är en övergång mycket trolig”

– Den här säsongen fortsätter på samma spår. Att han spelade på onsdag beror på att tränaren ställde upp med ett B-lag som bestod av avbytare. Han kanske får några chanser till men tränaren har knappt något förtroende kvar för honom. Guidetti kommer fortsätta vara bänkspelare. 

I maj tar Janne Andersson den slutgiltiga truppen som ska spela EM. Om John Guidetti kommer med eller inte återstår att se. Men enligt Minon hade en flytt i januari varit bra båda för honom och för klubben. 

– Alavés betalade fyra miljoner euro för honom och de kommer vilja ha en del av det om de släpper honom. Jag kan tro att de säljer honom om det kommer in ett bud på mellan en halv och en miljon euro. Då är en övergång mycket trolig.