Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De Jong om läget i Barça: ”Det är kaos”

Thomas Wilbacher om Messis beslut.
Foto: KOEN VAN WEEL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: NICK POTTS / STELLA PICTURES / PA

Tränaren har fått sparken.

Flera stjärnor vägrar att lämna.

Men den störste av alla vill inget hellre än att flytta.

Det har inte varit någon enkel sommar för Barcelona.

– Det är kaos, konstaterar mittfältaren Frenkie de Jong, 23. 

Det stormar rejält i Barcelona. Efter 8-2 förlusten mot Bayern München i Champions League-semifinalen fick tränaren Quique Setién sparken och ersattes av Ronald Koeman.

I samband med att Koeman fick jobbet meddelade Barcelonas klubbledning att man skulle förändra spelartruppen i grunden under sommaren. 

Men än så länge är det bara Ivan Rakitic som har lämnat, även om Luis Suarez, Samuel Umtiti och Arturo Vidal uppges vara tillgängliga på marknaden mot sin vilja.

I stället har en viss Leo Messi - som absolut inte är till salu - tydligt deklarerat att han vill lämna Barcelona efter att ha tröttnat på kaoset i klubben. 

Messi dök inte upp på den obligatoriska hälsokontrollen när Barça skulle inleda sin försäsong, och har strejkat från veckans träningar. Ett drag som uppges kosta honom 800 000 kronor - om dagen. 

– Det är kaos, det är mycket som händer, konstaterar den holländske mittfältaren Frenkie de Jong i en intervju med den holländska tv-kanalen NOS.

Frenkie de Jong om Messi: ”Kaos”

Trots att Messi vill lämna är han fortfarande med i spelarnas gruppchatt, avslöjar de Jong.

– Jag har inte pratat med honom personligen, inte med klubben heller. Så helt ärligt vet jag inte vad som händer, säger han och fortsätter:

– Men om Messi verkligen lämnar skulle det vara ett jättehårt slag för laget och klubben. Men vi får se vad som händer när jag är tillbaka från landslagsuppehållet.

Barcelonas nye tränare Ronald Koeman var tidigare förbundskapten för Holland, och känner därför Frenkie de Jong väl. Trots det har den lovande mittfältaren inte haft något längre samtal med sin nye tränare.

– Jag har bara pratat kort med Koeman, men jag kommer säkert prata mer med honom när jag kommer tillbaka till Barcelona. Men sedan är det så klart upp till mig att visa att jag ska spela, säger Frenkie de Jong. 

Superstjärnan saknades på Koemans första träning