Foto: Ruben Albarran/Rex Shutterstock
 Foto: Ruben Albarran/Rex Shutterstock

Därför visas inte Madridderbyt i tv

Publicerad

I dag spelas derbyt mellan Real och Atlético Madrid i La Liga.

Barcelona har en relativt stor serieledning, men derbyt är inte mindre viktigt för det.

Men du som vill se matchen får göra det genom Viaplay - inte på tv.

– Det är i Viaplay som vi sänder alla matcher från La Liga och Serie A, säger Per Nunstedt.

Barcelona leder La Liga med 63 inspelade poäng efter 25 omgångar, och de katalanska giganternas överlägsenhet kan ingen ha missat. Bakom dem, på andraplatsen finns Atletico Madrid på 55 poäng, och i hasorna finns Real Madrid bara en poäng bakom.

Förra mötet lagen emellan slutade 1-1, och den här gången har Real Madrid fördelen av att spela derbyt på hemmaplan. Ett derby som, trots att det inte direkt handlar om fajten för förstaplatsen ändå handlar om det som derbyn alltid handlar om - att vara bäst i staden.

"Vilken match som helst"

Det är dessutom Zinedine Zidanes första derby som tränare.

– Allt jag bryr mig om är att vi gör en bra match i morgon. Vi har jobbat hårt hela veckan, men det är precis som vilken annan match som helst, säger Zidane under sin presskonferens inför matchen.

Struktur för PL-sändningarna

Men för dig som vill se matchen är det Viaplay som gäller, inte Viasats tv-sändningar.

– Vi tog över Serie A och La Liga mitt under pågående säsong och sänder alla matcher från de ligorna i Viaplay. Det spelas Premier League-matcher samtidigt som Madridderbyt och vi har en struktur för hur vi har sänt Premier League-matcherna på lördagar sedan flera år tillbaka, säger Per Nunstedt, sportchef på Viasat.

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde, sportälskare?

Följ SportExpressen på Facebook och Twitter för en ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag